Geef om Haar Fonds

Veel lotgenoten verliezen tijdens hun behandeling hun haar en willen ervoor kiezen om een pruik te kopen. Dankzij het Geef om Haar Fonds staat Think Pink lotgenoten bij die het financieel moeilijk hebben voor de aankoop van een pruik. Daarvoor werken we samen met de sociale diensten van de ziekenhuizen. Een mooie ondersteuning tijdens een ontzettend moeilijke periode van hun leven.

Wie kan een beroep doen op het Geef om Haar Fonds?

Wil je een tussenkomst van het Geef om Haar Fonds? Neem dan contact op met de sociaal assistent(e) van de borstkliniek of van het ziekenhuis waar je behandeld wordt. Zowel mannen als vrouwen komen hiervoor in aanmerking. Na goedkeuring bezorgt de sociale dienst je aanvraag aan Think Pink. Wij storten het bedrag van 200 euro rechtstreeks op je bankrekening, nog vóór je de pruik koopt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is ons een aankoopbewijs bezorgen via info@geefomhaar.be of per post bij onze logistieke zetel (Think Pink, Sint-Pietersmolenstraat 23, 8000 Brugge.

De tussenkomst is eenmalig. De actie richt zich enkel op lotgenoten met borstkanker die het financieel moeilijk hebben.

De tussenkomst is beschikbaar voor personen in een moeilijke financiële situatie. We hanteren de volgende inkomensgrenzen van 1 april 2020 tot 31 maart 2021.

  • Koppel € 2349
  • Koppel met 1 kind € 2891
  • Koppel met 2 kinderen € 3433
  • Koppel met 3 kinderen € 3975
  • Alleenstaande € 1807
  • Alleenstaande met 1 kind € 2349
  • Alleenstaande met 2 kinderen € 2891
  • Alleenstaande met 3 kinderen € 3433
  • Alleenstaande met 4 kinderen € 3975 + € 542 per extra gezinslid

Het betreft netto-inkomsten per maand van de patiënt en de overige leden van het kerngezin (= andere gezinsleden dan de patiënt) die op hetzelfde adres hun domicilie hebben en een financiële band met elkaar hebben. De inkomens kunt u het beste bewijzen aan de hand van een bankuittreksel met datum die valt in de kostenperiode van het dossier. Zit u maximum 25 euro boven de inkomensgrens? Neem dan zeker contact op via geefomhaar@think-pink.be. 

Alle aanvragen en informatieverstrekking verlopen met alle respect voor je privacy.

Knip je staart

Vrouwen (en mannen) roepen we op om hun staart te knippen. Die haren worden verkocht en gebruikt om pruiken te maken. Met de opbrengst en de steun via enkele evenementen kan het Geef om Haar Fonds permanent € 200 voor de aankoop van pruiken terugbetalen.

Sinds de start van de actie in 2008 werden intussen meer dan 5.000 vrouwen financieel geholpen.

Doneer je haar

Het is het hele jaar door mogelijk je staart (met een minimumlengte van 30 cm) te doneren. Vraag via deze link je speciale enveloppe aan waarmee je gratis een paardenstaart opstuurt. Of ga langs bij één van de vele kappers die meewerken: ze schenken je gratis een nieuwe coupe!