Geef om Haar Fonds

Veel lotgenoten verliezen tijdens hun behandeling hun haar. Dit voelt voor een groot stuk als het verliezen van zichzelf, hun identiteit en trots. Daarom kiezen ze ervoor hun hoofd te bedekken met een pruik of trendy headwear. Dankzij het Geef om Haar Fonds staat Think Pink lotgenoten bij die het financieel moeilijk hebben in de aankoop van een pruik of mutsje. Daarvoor werken we samen met de sociale diensten van de ziekenhuizen. Een waardevolle ondersteuning tijdens een ontzettend moeilijke periode in hun leven.

Wie kan een beroep doen op het Geef om Haar Fonds?

Wil je een tussenkomst van het Geef om Haar Fonds voor de aankoop van een pruik of trendy mutsje van Love Charlie? Dit zijn de stappen die je moet ondernemen:

1. Neem contact op met de sociaal assistent(e) van de borstkliniek of van het ziekenhuis waar je behandeld wordt. Zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking. 

2. De sociale dienst bekijkt of je aan de voorwaarden voldoet. De tussenkomst is eenmalig. De actie richt zich enkel op lotgenoten met borstkanker die het financieel moeilijk hebben. De tussenkomst is beschikbaar voor personen in een moeilijke financiële situatie. We hanteren de volgende inkomensgrenzen (geldig t.e.m. 31 maart 2025):

  • Koppel € 2926
  • Koppel met 1 kind € 3601
  • Koppel met 2 kinderen € 4277
  • Koppel met 3 kinderen € 4277
  • Alleenstaande € 2251
  • Alleenstaande met 1 kind € 2926
  • Alleenstaande met 2 kinderen € 3601
  • Alleenstaande met 3 kinderen € 4277
  • Alleenstaande met 4 kinderen € 4952 + € 675 per extra gezinslid

3. Na goedkeuring van de voorwaarden vult de sociale dienst samen met jou het aanvraagformulier in en bezorgt het je aanvraag aan Think Pink. 

4. Wij ontvangen de aanvraag en storten het bedrag van € 200 rechtstreeks op je bankrekening, nog vóór je de pruik koopt. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is ons een aankoopbewijs bezorgen via geefomhaar@think-pink.be of per post bij onze logistieke zetel: Think Pink, Sint-Pietersmolenstraat 23, 8000 Brugge.

Het betreft netto-inkomsten per maand van de patiënt en de overige leden van het kerngezin (= andere gezinsleden dan de patiënt) die op hetzelfde adres hun domicilie hebben en een financiële band met elkaar hebben. De inkomens kan je het beste bewijzen aan de hand van een bankuittreksel met datum die valt in de kostenperiode van het dossier. Zit je maximum € 25 boven de inkomensgrens? Neem dan zeker contact met ons op via geefomhaar@think-pink.be. 

Heb je liever een mutsje als alternatief voor een pruik, dan krijg je van Think Pink een voucher ter waarde van € 69 voor een muts van Love Charlie.

Alle aanvragen en informatieverstrekking verlopen met alle respect voor je privacy.

Knip je staart

Vrouwen (en mannen) roepen we op om hun staart te knippen. Die haren worden verkocht en gebruikt om pruiken te maken. Met de opbrengst en de steun via enkele evenementen kan het Geef om Haar Fonds permanent € 200 bieden voor de aankoop van pruiken of een Love Charlie-mutsje sponsoren ter waarde van € 69.

Sinds de start van de actie in 2008 werden intussen meer dan 5.000 vrouwen financieel geholpen.

Doneer je haar

Het is het hele jaar door mogelijk je staart (met een minimumlengte van 30 cm) te doneren. Vraag via deze link je speciale enveloppe aan waarmee je gratis een paardenstaart opstuurt. Of ga langs bij één van de vele kappers die meewerken: ze schenken je gratis een nieuwe coupe!