22/10/2020

Geef om Haar breidt uit: van pruik tot trendy mutsje

Sinds de oprichting van het Geef om Haar Fonds in 2008, hielpen we al heel wat lotgenoten in een financieel moeilijke situatie aan een kwalitatieve pruik. Vandaag breiden we onze campagne uit met fashionable mutsen. In samenwerking met Love Charlie, kunnen lotgenoten naast een mooie coupe nu ook voor een trendy mutsje kiezen.

Think Pink X Love Charlie

Sinds haar ontstaan helpt Geef om Haar vrouwen en mannen bij de aankoop van een pruik. Steeds vaker kregen we echter de vraag naar mutsjes. Omdat we er willen zijn voor álle lotgenoten, beslisten we het aanbod uit te breiden en de keuze te bieden tussen een mooie pruik en een modieuze muts.

Voor de trendy mutsjes werken we vanaf nu samen met Love Charlie. Oprichtster Céline Laridon werd in 2018 zelf getroffen door borstkanker en vond toen tussen de beschikbare chemomutsjes geen enkel exemplaar dat haar persoonlijkheid weerspiegelde. Haar ervaring als aankoper bij een Belgisch modebedrijf zette ze om in een eerste eigen collectie fashion muts-haves en Love Charlie was geboren.

Lotgenoten kunnen voor hun Classic Charlie Velvet uit 3 verschillende kleuren kiezen:lichtblauw, roze en roest. De Classic Charlie Velvet is via de traditionele Geef om Haar-route te verkrijgen. Dit is de samenwerking tussen Think Pink en de borstklinieken in ons land. Een lotgenoot neemt in dat geval contact op met de sociale dienst van de borstkliniek, die hem/haar vervolgens begeleidt in het verdere proces voor tussenkomst bij de aankoop van een muts of pruik. Ben je geen lotgenoot, maar wil je toch een trendy mutsje van Love Charlie? Ook dat kan. Ze zijn te koop op onze webshop.

12 jaar Geef om Haar

In 2008 lanceerden we de Geef om Haar-campagne. De meeste mensen schrikken niet bij het zien van een kale man. Hoewel haarverlies bij mannen ook erg kan zijn, ligt dat bij vrouwen toch net iets gevoeliger. 60 % van de vrouwen die omwille van borstkanker een chemokuur moet ondergaan, vindt het haarverlies het ergste aspect. 8 % zou hiervoor zelfs een chemokuur weigeren.

Om lotgenoten hun ‘oude ik’ terug te geven, startten we met het inzamelen van paardenstaarten. Doorheen de jaren volgden we de trend naar lange coupes, wat resulteerde in een minimumlengte van 30 cm voor de staarten (t.o.v. 20 cm in het begin). Met de uitbreiding van het aanbod met stijlvolle mutsen willen we opnieuw meegaan met de nieuwste trends. 

Kijk of je in aanmerking komt voor een tussenkomst
Of koop een mutsje op onze webshop