Praktische informatie

Veelgestelde vragen
Wanneer is de Race for the Cure®?

Van vrijdag 29 september tot en met dinsdag 31 oktober 2023, tijdens de borstkankermaand oktober, komen we samen met tienduizenden mensen om onze steun en solidariteit te tonen in de strijd tegen borstkanker. 

Wat is de deadline om in te schrijven?

Je kunt je tot en met dinsdag 31 oktober 2023 inschrijven voor de Race for the Cure®. Voor nationale of lokale Race for the Cure®-evenementen vind je de registratiedeadlines op de pagina van het evenement. 

Houd er rekening mee dat een late inschrijving niet langer garandeert dat je het officiële Race for the Cure®-T-shirt ontvangt.

Hoeveel kost mijn deelname aan de Race for the Cure®?

Inschrijven voor de Race for the Cure® kost 18 euro per persoon. Van 1 juni tot 15 augustus 2023 geniet je van een Early Bird-tarief van 16 euro. De prijs is inclusief het officiële Race for the Cure® 2023-T-shirt.

Het is belangrijk om bij de online inschrijving de juiste T-shirt maat door te geven. De T-shirt maat is indicatief en afhankelijk van de beschikbare voorraden ter plaatse.

Kinderen kunnen gratis deelnemen aan het evenement. Indien ze een T-shirt wensen is een betaalde inschrijving verplicht.

Ik ben ingeschreven. Wordt mijn T-shirt opgestuurd?

Als je je eigen parcours uitstippelt worden alle T-shirts vanaf half september per post naar de Team Captain opgestuurd.

Voor mensen die deelnemen aan een lokaal of nationaal evenement, kunnen de T-shirts ter plaatse worden opgehaald. De T-shirts worden niet per post opgestuurd.

Waarom zijn er roze en witte T-shirts?

De roze T-shirts zijn exclusief voor mensen die getroffen zijn door borstkanker (lotgenoten). Alle andere deelnemers ontvangen een wit T-shirt. Overal ter wereld staat de Race for the Cure® garant voor eenzelfde beeld van eenheid en solidariteit.

Mag ik mijn hond meenemen tijdens de wandeling?

Deze informatie is afhankelijk van de Race for the Cure® waaraan je deelneemt. Controleer deze informatie goed op de evenementenpagina van de gekozen Race for the Cure® (www.raceforthecure.eu/nl/Races/).

Is het parcours toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Deze informatie vind je op de pagina van het evenement waaraan je deelneemt en is afhankelijk van de gemeente/stad. Ga naar www.raceforthecure.eu/nl/Races/ om de evenementenpagina van de gekozen Race for the Cure® te raadplegen.

Zijn er rugnummers en tijdsregistratie voorzien?

Elke deelnemer krijgt een uniek rugnummer. Indien je dit wenst kan je jouw rugnummer personaliseren met een persoonlijke boodschap. Deze boodschap kan aangepast worden op www.raceforthecure.eu en kan na het downloaden worden afgeprint. Indien je tijdens het evenement een rugnummer op jouw T-shirt wil opspelden dien je deze zelf af te printen

De Race for the Cure® is een evenement dat bewegen wil aanmoedigen én het bewustzijn rond borstkanker wil vergroten. De tijden van wandelaars of lopers worden dan ook niet geregistreerd. Dit evenement staat open voor iedereen, ongeacht fysieke conditie.

Kan ik fondsen inzamelen voor de Race for the Cure®?

Fondsen werven is niet verplicht, maar uiteraard is deze steun zeker welkom. Met de ingezamelde fondsen worden de verschillende lopende projecten voor mensen met borstkanker ondersteund. Laat je door je omgeving sponsoren via je persoonlijke pagina op de Race for the Cure® website. 

Waar vind ik mijn inschrijving terug?

Om je individuele of teaminschrijving terug te vinden, klik je op deze link www.raceforthecure.eu/nl/Races/ en kies je ‘Teams’ of ‘Individueel’. Van zodra je bent ingelogd op het Race for the Cure® platform kan je ‘je team beheren’ en daar alle nodige informatie terugvinden.

Waar vind ik alle praktische informatie over de Race for the Cure®?

Alle praktische informatie vind je op de website van Think Pink (www.think-pink.be) of op het Race for the Cure® platform (www.raceforthecure.eu). 

Ik maak deel uit van een team, hoe verloopt de betaling?

Je inschrijving bij een team wordt gevalideerd door onmiddelijke betaling op het moment van jouw inschrijving.

Ik heb een bepaalde maat gekozen voor mijn T-shirt, maar mijn T-shirt is te groot/klein, wat kan ik doen?

Jammergenoeg is het niet mogelijk om een T-shirt om te wisselen.