Raad van bestuur

Heidi Vansevenant

Think Pink is gegroeid uit mijn ervaringen als kankerpatiënte. In september 2000 werd de ziekte vastgesteld: schildklierkanker. De tumor werd verwijderd, maar de uitzaaiingen in de lymfebanen blijven. Ik besloot mijn kracht en energie te bundelen om iets voor lotgenoten te doen. Zo werd vzw Think Pink op 21 september 2007 geboren, met de financiële steun van Samsung Mobile. Door de jaren heen kon ik het verhaal uitbouwen tot een positieve preventiecampagne met een duidelijke boodschap: geef borstkanker geen kans. Vanuit die gedachte willen we mensen steun bieden tijdens een moeilijke periode in hun leven. Ziek zijn is zwaar, weet ik. En zelfs als je beter wordt, blijven er vraagtekens in je hoofd. Het gaat niet over, maar toch is er een leven met en na de ziekte mogelijk. Dat leven heet voor mij Think Pink. Zo wil ik lotgenoten met borstkanker dag na dag de moed geven om door te gaan.

Serge Vandriessche

Serge is reeds vanaf de start van Think Pink nauw betrokken bij de uitbouw van de organisatie. Dankzij zijn professionele ervaringen zorgt hij voor een zakelijk inzicht en voor de publieke relaties van Think Pink.

Patricia Van Campen

Als verpleegkundige kom ik elke dag in contact met patiënten . Vele onder hen hebben ongelooflijk veel nood aan een luisterend oor en door de hoge werkdruk kan dat niet altijd gegeven worden. Daarom wou ik buiten de kliniek mij inzetten voor hen. Van het eerste contact dat ik met Heidi had, was ik onder de indruk van haar ongelooflijk talent om mensen te motiveren! Ook mij dus! Elke keer dat ik me begeef naar 1 van de vele evenementen die Think Pink organiseert, voel ik dat ik een beetje "thuis" kom , daar waar ik moet zijn! Een super aangenaam gevoel! Dat geeft me de energie om mij voor de volle 100%in te zetten voor Think Pink.

Sandra Geens

Erelid van de Raad van Bestuur. Sandra heeft op 6 augustus 2013 haar strijd tegen borstkanker verloren. "Eind mei 2012 was ik op weg naar Antwerpen toen je me opbelde. Ik dacht: 'Toch geen slecht nieuws zeker?' Je vertelde me alles, over de uitzaaiingen, over je behandelingen, over je angst. We huilden allebei. De wereld stond, ook voor mij, eventjes stil. We bleven elkaar bellen, tenminste als je niet te moe was of als je zin had in een babbel. En dat apprecieerde ik zo aan je. Je was zo eerlijk! Ook eerlijk toen je me begin september opbelde om afscheid te nemen want we zouden elkaar niet meer zien. Maar je was sterk, sterker dan iedereen had gedacht. Je kwam eind september naar de Race for the Cure, weliswaar in je rolstoel maar je moest en zou er bijzijn. Enkele weken later straalde je nog op het Think Pink Gala diner in Brussel. En zo ging het nog enkele maanden door tot nu… Lieve Sandra, je bent een mooie en dappere vrouw. Een voorbeeld voor velen. Het lijkt allemaal zo onwezenlijk, in mijn hart krijg je voor altijd een speciale plaats. Voor jou zetten we de strijd verder! Knuffel, Heidi"

Sophie Cocquyt

Als je gezond bent, heb je 1.001 wensen. Als je ziek bent, heb je maar één wens: genezen. Dat er wetenschap is die daar heel erg kan bij helpen, is een zekerheid. Maar dat een warm lotgenotencontact, een deelgenoot, een ervaringsdeskundige naast je, een soulmate, een buddy … ook wonderen kan verrichten, dan ben ik zeker van overtuigd. En net daarom draag ik een initiatief als Think Pink een zeer warm hart toe. Omdat het o zo nodig is!

Goedele Adams

Op m’n 28e werd ik vrijwilliger bij Think Pink. De sportieve, praktische en warme aanpak overtuigde me meteen om me in te zetten voor deze prachtige vzw. Borstkanker leek me ook zo’n verschrikkelijke ziekte, zowel fysiek als emotioneel. Op m’n 30e, in 2016/17, werd ik lotgenoot en mocht ik langs de andere kant ervaren hoe warm en sterk het Think Pink-netwerk is! Na een zware behandeling begon ik via Think Pink te fietsen: in eerste instantie als oncorevalidatie en als medicijn tegen de vreselijke bijwerkingen van de hormoonmedicatie. Maar het duurde niet lang voor ik fietsverslaafd werd! Stap per stap ontdek ik verder m’n eigen fysieke grenzen en help ik anderen om op een gezonde manier te sporten. Daarnaast gebruik ik met veel plezier m’n stem, professionele ervaring en ervaringen als (jonge) lotgenoot om de kanker- en gezondheidszorg te verbeteren. Graag tot snel, op één van de Think Pink-events!