Raad van bestuur

Heidi Vansevenant

Think Pink is gegroeid uit mijn ervaringen als kankerpatiënte. In september 2000 werd de ziekte vastgesteld: schildklierkanker. De tumor werd verwijderd, maar de uitzaaiingen in de lymfebanen blijven. Ik besloot mijn kracht en energie te bundelen om iets voor lotgenoten te doen. Zo werd vzw Think Pink op 21 september 2007 geboren, met de financiële steun van Samsung Mobile. Door de jaren heen kon ik het verhaal uitbouwen tot een positieve preventiecampagne met een duidelijke boodschap: geef borstkanker geen kans. Vanuit die gedachte willen we mensen steun bieden tijdens een moeilijke periode in hun leven. Ziek zijn is zwaar, weet ik. En zelfs als je beter wordt, blijven er vraagtekens in je hoofd. Het gaat niet over, maar toch is er een leven met en na de ziekte mogelijk. Dat leven heet voor mij Think Pink. Zo wil ik lotgenoten met borstkanker dag na dag de moed geven om door te gaan.

Serge Vandriessche

Serge is reeds vanaf de start van Think Pink nauw betrokken bij de uitbouw van de organisatie. Dankzij zijn professionele ervaringen zorgt hij voor een zakelijk inzicht en voor de publieke relaties van Think Pink.

Patricia Van Campen

Als verpleegkundige kom ik elke dag in contact met patiënten . Vele onder hen hebben ongelooflijk veel nood aan een luisterend oor en door de hoge werkdruk kan dat niet altijd gegeven worden. Daarom wou ik buiten de kliniek mij inzetten voor hen. Van het eerste contact dat ik met Heidi had, was ik onder de indruk van haar ongelooflijk talent om mensen te motiveren! Ook mij dus! Elke keer dat ik me begeef naar 1 van de vele evenementen die Think Pink organiseert, voel ik dat ik een beetje "thuis" kom , daar waar ik moet zijn! Een super aangenaam gevoel! Dat geeft me de energie om mij voor de volle 100%in te zetten voor Think Pink.

Sandra Geens

Erelid van de Raad van Bestuur. Sandra heeft op 6 augustus 2013 haar strijd tegen borstkanker verloren. "Eind mei 2012 was ik op weg naar Antwerpen toen je me opbelde. Ik dacht: 'Toch geen slecht nieuws zeker?' Je vertelde me alles, over de uitzaaiingen, over je behandelingen, over je angst. We huilden allebei. De wereld stond, ook voor mij, eventjes stil. We bleven elkaar bellen, tenminste als je niet te moe was of als je zin had in een babbel. En dat apprecieerde ik zo aan je. Je was zo eerlijk! Ook eerlijk toen je me begin september opbelde om afscheid te nemen want we zouden elkaar niet meer zien. Maar je was sterk, sterker dan iedereen had gedacht. Je kwam eind september naar de Race for the Cure, weliswaar in je rolstoel maar je moest en zou er bijzijn. Enkele weken later straalde je nog op het Think Pink Gala diner in Brussel. En zo ging het nog enkele maanden door tot nu… Lieve Sandra, je bent een mooie en dappere vrouw. Een voorbeeld voor velen. Het lijkt allemaal zo onwezenlijk, in mijn hart krijg je voor altijd een speciale plaats. Voor jou zetten we de strijd verder! Knuffel, Heidi"

Dominique Van Homwegen

Ik ben moeder van twee zonen en ben sinds 36 jaar samen met mijn Nederlandse levensgezel. Naast mijn professionele loopbaan bij Europcar Mobility Group studeer ik sinds 8 jaar Qi Gong, een Chinese "levenskunst". Naast alle professionele en familiale steun heeft Qi Gong mij veel geholpen tijdens het genezingsproces toen ik zelf borstkanker kreeg. Als lid van de Raad van Bestuur van Think Pink wil ik ook op deze manier mee het verschil maken voor andere lotgenoten.

Ine Franckaert

Think Pink leerde ik van dichtbij kennen dankzij NedWorks. ING en Think Pink startten een project om samen alternatieve manieren voor fundraising te vinden en het doelpubliek beter te leren kennen. De energie die ik voelde bij Heidi, Serge en Febe was enorm aanstekelijk. Met heel veel plezier en overgave zet ik mee mijn schouders onder dit project. Niet uit medelijden of omdat ik het gevoel heb iets terug te moeten doen, maar vanuit bewondering en een gevoel van verbinding. Ik geloof dat mijn goesting, kennis en ervaring kunnen bijdragen aan de organisatie en ze sterker kunnen maken. Samen maken we Think Pink klaar voor de toekomst! Bedankt voor deze opportuniteit, Think Pink!