Race for the Cure® 2023

WAT IS DE RACE FOR THE CURE®?

De Race for the Cure® is het grootste sportevenement ter ondersteuning van de strijd tegen borstkanker in Europa. Het evenement helpt borstkankerorganisaties om fondsen te werven en het bewustzijn bij de bevolking te vergroten. Met jaarlijks 500.000 nieuwe diagnoses en 125.000 sterfgevallen als gevolg van borstkanker in Europa, zijn deze fondsen van cruciaal belang. Vandaag meer dan ooit.

Samen met meer dan 25 borstkankerorganisaties in Europa geven we hetzelfde krachtige signaal: geef borstkanker geen kans! 

De Race for the Cure® brengt mensen die getroffen zijn door borstkanker – onze lotgenoten – en  hun familie, vrienden en sympathisanten samen voor een wandeling van 3 km of een looptocht van 5 km.

DE RACE FOR THE CURE® IN 2023

Van vrijdag 29 september tot en met dinsdag 31 oktober 2023, tijdens de borstkankermaand oktober, komen we samen met tienduizenden mensen om onze steun en solidariteit te tonen in de strijd tegen borstkanker. 

Samen staan ​​we sterker!

STEUN VOOR MENSEN DIE GETROFFEN ZIJN DOOR BORSTKANKER

Met de ingezamelde fondsen worden wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten voor mensen met borstkanker gefinancierd. Jouw deelname is een belangrijke steun in de strijd tegen borstkanker. Het verhoogt ook het bewustzijn van deze ziekte, die jaarlijks 1 op 8 vrouwen en meer dan 10.500 mensen in België treft.

ROZE KRACHT EN WITTE STEUN

Tijdens de Race for the Cure® vieren we het leven met lotgenoten en hun dierbaren en herdenken we degenen die ons helaas te vroeg hebben verlaten. Wereldwijd staat de Race for the Cure® garant voor hetzelfde beeld van eenheid en solidariteit: personen die getroffen zijn door borstkanker dragen een roze T-shirt en worden omringd door hun dierbaren en sympathisanten in een wit T-shirt.

Hoe deelnemen aan de Race for the Cure® 2023?
Veelgestelde vragen