Algemeen

Wat is de Race for the Cure®?

De Race for the Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Op de laatste zondag van september staan jaarlijks een wandel- en een looptocht van respectievelijk 3 en 6 km op het programma. Op die dag worden borstkankerpatiënten traditioneel in de watten gelegd in een exclusieve lotgenotenzone. Het is een waar feest vol intense emoties en randanimatie. Ook dit jaar zouden borstkankerpatiënten samen met hun vrienden en familie het leven vieren tijdens de races in Antwerpen, Brussel, Namen en Charleroi.

Overal ter wereld staat de Race for the Cure garant voor hetzelfde indrukwekkende beeld: lotgenoten in een roze T-shirt, omringd door hun entourage in een wit T-shirt.

2020: een virtuele Race for the Cure

Door het coronavirus moesten heel wat evenementen worden uitgesteld en afgelast. Think Pink wil geen risico nemen door grote groepen mensen, waaronder lotgenoten, samen te brengen. In samenwerking met Think Pink Europe, organiseren borstkankerorganisaties uit verschillende Europese landen daarom dit jaar een virutele Race for the Cure. Via de virtuele race wil Think Pink België fondsen werven voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek, het bewustzijn rond borstkanker vergroten en meestappen in de digitale revolutie en zich voorbereiden op de toekomst. 

Lotgenoten staan centraal

Elke Race for the Cure® brengt lotgenoten, familie en vrienden samen en creëert meer borstbewustzijn. Lotgenoten vieren tijdens de Race for the Cure®  hun overwinning op borstkanker. Deelnemers steunen dierbaren in hun strijd tegen de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen, en samen herdenken ze al wie de strijd verloor.

Lees alles over de digitale Race for the Cure

Klik hier voor alle informatie over de digitale Race for the Cure.