Wat doen we voor lotgenoten?

Lees het Think Pink-boek online of download het integraal als pdf
Think Pink Guide-app en Think Pink-gidsboekje

In oktober = borstkankermaand 2019 lanceerden we de Think Pink Guide-app: een app die lotgenoten een actieve stem wil geven tijdens hun behandelingsproces. In de app koppel je op heel eenvoudige wijze vragen aan je geplande afspraken: je eigen, specifieke vragen, maar ook geprogrammeerde vragen die overzichtelijk per thema geordend zijn. Samen met je zorgverlener kun je tijdens je afspraak de vragen overlopen en je antwoorden noteren. In de app vind je ook een ABC waarin specifieke termen met betrekking tot borstkanker en de behandeling helder worden uitgelegd. Daarnaast kun je ook foto's opslaan van tekeningen en schema’s die de zorgverleners voor jou hebben gemaakt. Voor lotgenoten die minder vertrouwd zijn met een smartphone heeft de Think Pink Guide-app ook een papieren gidsboekje als tegenhanger. De app is beschikbaar in het Frans en Nederlands.

Je vindt de Think Pink Guide-app in de App Store en in Google Play. Het Think Pink-gidsboekje is beschikbaar via de borstklinieken, net zoals het Think Pink-boek.

Ontdek het Share your Care Fonds
Geef om Haar Fonds

Voor veel lotgenoten is het verliezen van hun haar door de behandeling een heel moeilijk moment. Het Geef om Haar Fonds schenkt daarom 200 euro voor de aankoop van een pruik aan lotgenoten die het financieel moeilijk hebben. De aanvragen voor deze tussenkomst verlopen via de sociale dienst van het ziekenhuis waar je in behandeling bent. De steun komt bovenop de 180 euro die je mutualiteit bijdraagt. 

Lees alles over het Geef om Haar Fonds
Bewegen met Think Pink

Bewegen zit in het DNA van Think Pink. Het verkleint de kans op borstkanker, maar het helpt ook tijdens het herstel en vermindert de kans op herval. We vinden het belangrijk dat iedereen beweegt en daarom organiseren we tal van sportieve evenementen. Leer dankzij Bike - Run - Walk & Yoga for Think Pink opnieuw vertrouwen op je lichaam en ontdek hoe je terug van bewegen kunt genieten.

We organiseren op regelmatige basis oncorevalidatieprojecten specifiek voor lotgenoten. 

Beweeg met Think Pink
Race for the Cure®

De Race for the Cure® is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Op het programma staan een wandeltocht (3 km) en een looptocht (6 km). Daarnaast wordt ook een groot dorp opgetrokken. De hele dag is gevuld met animatie en intense emoties. Op deze dag vieren lotgenoten in Antwerpen, Brussel, Namen en Charleroi het leven, toont iedereen solidair steun aan lotgenoten en staan we samen stil bij iedereen die er jammer genoeg niet meer bij kan zijn. We leggen jou in de watten in onze exclusieve vipruimte voor lotgenoten.

Lotgenotengroepen

Kom je graag in contact met andere lotgenoten? We maken een oplijsting van alle lotgenotengroepen in ons land.

 

Blijf op de hoogte!

Blijf je graag op de hoogte van wat Think Pink voor lotgenoten doet? Schrijf je in voor onze lotgenotennieuwsbrief. Kom via Facebook en Instagram te weten wat leeft bij Think Pink en kom er in contact met andere lotgenoten en hun verhalen.