Wat doen we voor lotgenoten?

1. Think Pink-box
Think Pink-box, een steun en houvast bij de diagnose

Het moment waarop je de diagnose borstkanker krijgt, is een emotioneel zwaar beladen moment. Je voorbereiden op dit gesprek is moeilijk en nadenken over de vragen die je wil stellen bijna onmogelijk. Toch zit je, als je net de diagnose hebt gekregen, plots met heel wat vragen over de ziekte, de behandeling en de genezingskansen. Op zoek gaan naar antwoorden op die vragen kan op dat moment heel veel tijd en energie vragen. In de Think Pink-box bundelen we zoveel mogelijk nuttige, praktische en medische informatie over borstkanker: het Think Pink-boek, info over financiële ondersteuning, lotgenotengroepen, beweeg- en nazorgprojecten en nog veel meer. We hopen dat je in deze box een antwoord vindt op jouw vele vragen, zodat je zelf niet meer op zoek moet gaan naar informatie en je geen kostbare tijd en energie verliest. 

De Think Pink-box is gratis te verkrijgen in elke borstkliniek in ons land vanaf eind maart 2021. Vraag ernaar bij je borstverpleegkundige. 

2. Informeren en empoweren
Think Pink-boek

Als je de diagnose borstkanker krijgt, komt er plots heel wat op je af. Het Think Pink-boek biedt een antwoord op de vele vragen die je als lotgenoot hebt. Je vindt er alle info over het leven voor, met en na borstkanker. Alles wordt in begrijpbare taal uitgelegd. De getuigenissen zorgen voor een gevoel van herkenbaarheid en erkenning. Je vindt het Think Pink-boek in je Think Pink-box vanaf eind maart 2021. Vraag dus zeker naar je box bij je borstverpleegkundige.

Lees het Think Pink-boek online
Think Pink Guide-app en Think Pink-gidsboekje

In oktober = borstkankermaand 2019 lanceerden we de Think Pink Guide-app: een app die lotgenoten een actieve stem wil geven tijdens hun behandelingsproces. In de app koppel je op heel eenvoudige wijze vragen aan je geplande afspraken: je eigen, specifieke vragen, maar ook geprogrammeerde vragen die overzichtelijk per thema geordend zijn. Samen met je zorgverlener kun je tijdens je afspraak de vragen overlopen en je antwoorden noteren. In de app vind je ook een ABC waarin specifieke termen met betrekking tot borstkanker en de behandeling helder worden uitgelegd. Daarnaast kun je ook foto's opslaan van tekeningen en schema’s die de zorgverleners voor jou hebben gemaakt. Voor lotgenoten die minder vertrouwd zijn met een smartphone heeft de Think Pink Guide-app ook een papieren gidsboekje als tegenhanger. De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Je vindt de Think Pink Guide-app in de App Store en in Google Play. Je vindt het Think Pink-gidsboekje in je Think Pink-box vanaf eind maart 2021. Vraag dus zeker naar je box bij je borstverpleegkundige.

Lotgenotennieuwsbrief en sociale media

Blijf je graag op de hoogte van wat Think Pink voor lotgenoten doet, van de meest recente stappen in wetenschappelijk onderzoek of van nieuwe wetgeving en terugbetalingen? Schrijf je in voor onze lotgenotennieuwsbrief en volg ons via Facebook en Instagram. Zo ben je steeds als eerste op de hoogte.

3. Zorg en welzijn
Share your Care Fonds

Via het Share your Care Fonds leggen we lotgenoten in de watten binnen en buiten de borstklinieken. Zo kunnen ze even al hun zorgen vergeten.

  • Lotgenoten en hun omgeving kunnen via dit fonds een fijne attentie aanvragen.
  • We organiseren een verwenreis voor lotgenoten en hun vriendinnen in de Zwitserse Alpen van 29 mei - 5 juni 2023.
  • Onze Heart Pillows worden momenteel verdeeld in de Belgische borstklinieken en zit in jouw Think Pink-box.
  • We kijken samen met de borstklinieken hoe we lotgenoten het best kunnen ondersteunen.
Ontdek het Share your Care Fonds
Ga mee op verwenreis naar het Zwitserse Zinal
Geef om Haar Fonds

Voor veel lotgenoten is het verliezen van hun haar door de behandeling een heel moeilijk moment. Het Geef om Haar Fonds schenkt daarom 200 euro voor de aankoop van een pruik of een trendy mutsje van Love Charlie aan lotgenoten die het financieel moeilijk hebben. De aanvragen voor deze tussenkomst verlopen via de sociale dienst van het ziekenhuis waar je in behandeling bent. De steun komt bovenop de 180 euro die je mutualiteit bijdraagt. 

Lees alles over het Geef om Haar Fonds
4. Contact met andere lotgenoten
Facebookgroep "Think Pink voor lotgenoten"

Er is niemand die jouw situatie zo goed begrijpt als andere lotgenoten. In de Facebookgroep “Think Pink voor lotgenoten” is er plaats om jouw verhaal te delen, bezorgdheden te bespreken met andere lotgenoten en steun te vinden bij elkaar. Het is een veilige omgeving waar je in contact komt met personen in een gelijkaardige situatie.

Brieven vol liefde

Heb je een moeilijke periode? Een klein gebaar kan voor jou het verschil maken. Tijdens een moeilijke periode wil Think Pink graag een beetje extra liefde en gezelligheid verspreiden. Via Brieven vol liefde koppelen we lotgenoten en niet-lotgenoten als pennenvrienden aan elkaar. Hopelijk komen er prachtige brieven uit voort en misschien wel fijne vriendschappen. Schrijf je graag een brief naar een lotgenoot of wil jij een brief ontvangen? Inschrijven kan via deze link. We brengen jullie met plezier in contact met elkaar.

Lotgenotengroepen in jouw buurt

Kom je graag in contact met andere lotgenoten? We maken een oplijsting van alle lotgenotengroepen in ons land. 

5. Bewegen met Think Pink
Bewegen met Think Pink

Bewegen zit in het DNA van Think Pink. Het verkleint de kans op borstkanker, maar het helpt ook tijdens het herstel en vermindert de kans op herval. We vinden het belangrijk dat iedereen beweegt en daarom organiseren we tal van sportieve evenementen. Leer dankzij Bike - Run - Walk & Yoga for Think Pink opnieuw vertrouwen op je lichaam en ontdek hoe je terug van bewegen kunt genieten.

We organiseren op regelmatige basis oncorevalidatieprojecten specifiek voor lotgenoten. 

Bewegen met Think Pink
Race for the Cure®

De Race for the Cure® is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Op het programma staan een wandeltocht (3 km) en een looptocht (6 km). Daarnaast wordt ook een groot dorp opgetrokken. De hele dag is gevuld met animatie en intense emoties. Op deze dag vieren lotgenoten in Antwerpen, Brussel, Namen en Charleroi het leven, toont iedereen solidair steun aan lotgenoten en staan we samen stil bij iedereen die er jammer genoeg niet meer bij kan zijn. We leggen jou in de watten in onze exclusieve vipruimte voor lotgenoten.