Wat doen we voor lotgenoten?

1. Informeren en empoweren
Think Pink-boek

Als je de diagnose borstkanker krijgt, komt er plots heel wat op je af. Het Think Pink-boek biedt een antwoord op de vele vragen die je als lotgenoot hebt. Je vindt er alle info over het leven voor, met en na borstkanker. Alles wordt in begrijpbare taal uitgelegd. De getuigenissen zorgen voor een gevoel van herkenbaarheid en erkenning. Om het boek voor alle lotgenoten toegankelijk te maken, schenkt Think Pink het via alle Belgische borstklinieken. Vraag er dus zeker naar bij je borstverpleegkundige.

Lees het Think Pink-boek online of download het integraal als pdf
Think Pink Guide-app en Think Pink-gidsboekje

In oktober = borstkankermaand 2019 lanceerden we de Think Pink Guide-app: een app die lotgenoten een actieve stem wil geven tijdens hun behandelingsproces. In de app koppel je op heel eenvoudige wijze vragen aan je geplande afspraken: je eigen, specifieke vragen, maar ook geprogrammeerde vragen die overzichtelijk per thema geordend zijn. Samen met je zorgverlener kun je tijdens je afspraak de vragen overlopen en je antwoorden noteren. In de app vind je ook een ABC waarin specifieke termen met betrekking tot borstkanker en de behandeling helder worden uitgelegd. Daarnaast kun je ook foto's opslaan van tekeningen en schema’s die de zorgverleners voor jou hebben gemaakt. Voor lotgenoten die minder vertrouwd zijn met een smartphone heeft de Think Pink Guide-app ook een papieren gidsboekje als tegenhanger. De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Je vindt de Think Pink Guide-app in de App Store en in Google Play. Het Think Pink-gidsboekje is beschikbaar via de borstklinieken, net zoals het Think Pink-boek.

Lotgenotennieuwsbrief en sociale media

Blijf je graag op de hoogte van wat Think Pink voor lotgenoten doet, van de meest recente stappen in wetenschappelijk onderzoek of van nieuwe wetgeving en terugbetalingen? Schrijf je in voor onze lotgenotennieuwsbrief en volg ons via Facebook en Instagram. Zo ben je steeds als eerste op de hoogte.

2. Zorg en welzijn
Share your Care Fonds

Via het Share your Care Fonds leggen we lotgenoten in de watten binnen en buiten de borstklinieken. Zo kunnen ze even al hun zorgen vergeten.

  • Lotgenoten en hun omgeving kunnen via dit fonds een fijne attentie aanvragen.
  • We organiseren een verwenreis voor lotgenoten en hun vriendinnen in de Zwitserse Alpen.
  • Onze Heart Pillows worden momenteel verdeeld in de Belgische borstklinieken.
  • We kijken samen met de borstklinieken hoe we lotgenoten het best kunnen ondersteunen.
Ontdek het Share your Care Fonds
Ga mee op verwenreis naar het Zwitserse Zinal
Geef om Haar Fonds

Voor veel lotgenoten is het verliezen van hun haar door de behandeling een heel moeilijk moment. Het Geef om Haar Fonds schenkt daarom 200 euro voor de aankoop van een pruik of een trendy mutsje van Love Charlie aan lotgenoten die het financieel moeilijk hebben. De aanvragen voor deze tussenkomst verlopen via de sociale dienst van het ziekenhuis waar je in behandeling bent. De steun komt bovenop de 180 euro die je mutualiteit bijdraagt. 

Lees alles over het Geef om Haar Fonds
Kaartje okselklieruitruiming

Heb je een okselklieruitruiming ondergaan? Weet dan dat de behandelde arm best niet wordt afgesnoerd. Ook inspuitingen en bloedafnames vermijd je best in de behandelde arm, tenzij in levensbedreigende situaties. We ontwikkelden hiervoor een handig kaartje (NL-FR-EN) dat je in je portefeuille kunt steken. Zo kunnen zorgverleners de juiste stappen ondernemen bij het verlenen van eerste hulp. Je kunt jouw kaartje aanvragen via febe@think-pink.be. Vermeld je volledige naam en adres en wij doen jouw kaartje zo snel mogelijk op de post.

3. Contact met andere lotgenoten
Brieven vol liefde

Heb je een moeilijke periode? Een klein gebaar kan voor jou het verschil maken. Een Tijdens een moeilijke periode wil Think Pink graag een beetje extra liefde en gezelligheid verspreiden. Via Brieven vol liefde koppelen we lotgenoten als pennenvrienden aan elkaar. Hopelijk komen er prachtige brieven uit voort en misschien wel fijne vriendschappen. Schrijf je graag een brief naar een andere lotgenoot of wil jij een brief ontvangen? Inschrijven kan via deze link. We brengen jullie met plezier in contact met elkaar.

Lotgenotengroepen in jouw buurt

Kom je graag in contact met andere lotgenoten? We maken een oplijsting van alle lotgenotengroepen in ons land. 

4. Bewegen met Think Pink
Bewegen met Think Pink

Bewegen zit in het DNA van Think Pink. Het verkleint de kans op borstkanker, maar het helpt ook tijdens het herstel en vermindert de kans op herval. We vinden het belangrijk dat iedereen beweegt en daarom organiseren we tal van sportieve evenementen. Leer dankzij Bike - Run - Walk & Yoga for Think Pink opnieuw vertrouwen op je lichaam en ontdek hoe je terug van bewegen kunt genieten.

We organiseren op regelmatige basis oncorevalidatieprojecten specifiek voor lotgenoten. 

Bewegen met Think Pink
Race for the Cure®

De Race for the Cure® is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Op het programma staan een wandeltocht (3 km) en een looptocht (6 km). Daarnaast wordt ook een groot dorp opgetrokken. De hele dag is gevuld met animatie en intense emoties. Op deze dag vieren lotgenoten in Antwerpen, Brussel, Namen en Charleroi het leven, toont iedereen solidair steun aan lotgenoten en staan we samen stil bij iedereen die er jammer genoeg niet meer bij kan zijn. We leggen jou in de watten in onze exclusieve vipruimte voor lotgenoten.