Inloophuizen

Hieronder vind je een lijst van alle inloophuizen in Vlaanderen. De deur van deze inloophuizen staat altijd voor je open. Er is plaats voor een goede babbel, een luisterend oor, fijne en interessante activiteiten.
Bij onderstaande inloophuizen kunnen alle kankerpatiënten en hun omgeving terecht. Weet wel dat de grootste groep gasten borstkankerpatiënten zijn. Vind je geen inloophuis in jouw buurt? Misschien is er wel een lotgenotengroep dichtbij waar je terecht kunt.

West-Vlaanderen
Fika Huis (Brugge)

In Fika huis  is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Het Fika huis is er voor iedereen die geconfronteerd wordt met verlies van gezondheid. Bij jezelf of binnen je omgeving.

Adres:

Bossuytlaan 24 A

8310 Assebroek

Contacteer het Fika Huis

Warm Nest (Knokke-Heist)

Warm Nest is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker, hun familie en vrienden. Terwijl een ziekenhuis de tumor aanpakt (cure), is Warm Nest er voor de mens achter de patiënt (care). Warm Nest staat voor je klaar in je zoektocht naar informatie, een luisterend oor bij angst, pijn en verdriet of om in contact te komen met andere lotgenoten.

Adres:

Kalvekeetdijk 260

8300 Knokke-Heist

Contacteer Warm Nest

Warriors Against Cancer (Marke)

Het belevingshuis van Warriors against cancer is een ontmoetingsplaats. Een aangename, rustige, huiselijke omgeving waar lotgenoten ervaringen uitwisselen. Een plaats waar ruimte is voor luisteren naar elkaar, voor samen lachen of huilen bij een kopje koffie of thee. De helende kracht van ontmoeting is heel sterk.
Warriors Against Cancer heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces. De Warriors worden aangemoedigd om hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen opnieuw te ontdekken. Vanuit een holistische visie wordt hiervoor een waaier van zorgsessies aangeboden, alsook zijn er themadagen, groei -en krachttrajecten.

Adres:

Torkonjestraat 5

8510 Marke (Kortrijk)

Contacteer Warriors Against Cancer

Oost-Vlaanderen
Het Maijin Huis (Gent)

In het Majin Huis is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Sint-Elisabethplein 7
9000 Gent

Contacteer het Majin Huis:

Huyse Nestelt (Eeklo)

In Huyse Nestelt is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Roze 150
9900 Eeklo

Contacteer Huyse Nestelt

Villa Zomernest (Sint-Martens-Latem)

Villa Zomernest is een open huis voor iedereen die herstelt van kanker en voor de mensen die hen graag zien. Je kan gewoon even binnenspringen, inschrijven voor een activiteit of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. 

Adres:

Kwakstraat 13
9830 Sint-Martens-Latem

Contacteer Villa Zomernest

Antwerpen
A toch of rose (Bornem)

Bij A toch of Rose  is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Rijkenhoek 6
2880 Bornem

Contacteer A toch of Rose

Allegria Herentals

Bij Allegria Herentals t is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Nonnenstraat 12
2200 Herentals

Contacteer Allegria Herentals

Allegria Mol

Bij Allegria Mol  is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Gasthuisstraat 14
2500 Mol

Contacteer Allegria Mol

Allegria Turnhout

Bij Allegria Turnhout is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Stationstraat 60-62
2300 Turnhout

Contacteer Allegria Turnhout

Casa Callenta (Brasschaat)

Bij Casa Callenta is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Zwembadweg 5
2930 Brasschaat

Contacteer Casa Callenta:

Huis Klaas (Antwerpen)

Bij Huis Klaas  is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Patiënten die aan kanker lijden, kunnen hier ook kosteloos terecht voor kleding, interieur, speelgoed en hebbedingetjes.

Adres:

Huis Klaas vzw
Sint-Vincentiusstraat 12
2018 Antwerpen

Contacteer Huis Klaas

Limburg
Huis Erika Thijs (Hasselt)

Bij Huis Erika Thijs is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Villerspark 2 bus 2
3500 Hasselt

Contacteer Huis Erika Thijs

Inloophuis Limani (Maasmechelen)

Bij inloophuis Limani is er plaats voor ondersteuning, een luisterend oor, versterkende activiteiten en lotgenotencontact. Lotgenoten, hun omgeving en nabestaanden krijgen een warm welkom. 

Adres:

Rijksweg 291 B1
3630 Maasmechelen

Contacteer inloophuis Limani

Ons Huis met een Hart (Maaseik)

Ons Huis met een Hart biedt lotgenoten en hun omgeving een veilige plek weg van de ziekenhuisomgeving. Er wordt tijd voor je gemaakt, naar je geluisterd en er worden fijne activiteiten georganiseerd onder lotgenoten. Een warme (t)huis waar jij terecht kunt.

Contacteer Ons Huis met een Hart

De Kolibrie (Peer)

De kolibrie is een inloophuis voor chronische zieken en hun omgeving. Dit inloophuis biedt steun om ziekte te accepteren en een plek te geven in het dagelijkse leven. Daarbij is er veel aandacht voor de fysieke, mentale en sociale belasting die je behandeling meebrengt. Je kunt er terecht voor een warme tas koffie, een luisterend oor, lotgenotencontact en fijne activiteiten.

Contacteer De Kolibrie

Vlaams-Brabant