nl | en | fr
 0
 
Race for the Cure
0
dag
:
0
uur
:
0
min
:
0
sec

Wat is Race for the Cure?

De Race for the Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Nancy G. Brinker beloofde haar zus Susan dat ze een eind zou maken aan de ziekte die haar het leven kostte: borstkanker. Ze richtte in 1982 Susan G. Komen for the Cure op, en al in 1983 vormde Dallas het decor voor de eerste Race for the Cure. Op die manier wilde ze haar zus gedenken en andere lotgenoten een hart onder de riem steken. Het bleek een onverwacht succes, want ondertussen vinden wereldwijd meer dan honderd Races plaats met zo’n miljoen deelnemers.

Lotgenoten staan centraal

Elke Race for the Cure brengt lotgenoten, familie en vrienden samen en creëert meer borstbewustzijn. Lotgenoten vieren tijdens de Race for the Cure hun overwinning op borstkanker. Deelnemers steunen dierbaren in hun strijd tegen de meest voorkomende kanker bij vrouwen, en samen herdenken ze al wie de strijd verloor.

Roze kracht met witte steun

Overal ter wereld staat de Race for the Cure garant voor hetzelfde indrukwekkende beeld: lotgenoten in een roze T-shirt, omringd door hun entourage in een wit T-shirt.

Afspraak in Namen, Brussel en Antwerpen

Think Pink organiseert elk jaar drie edities van de Race for the Cure, in Brussel, Antwerpen en Namen. De meeste Races vinden plaats in de Verenigde Staten. Ook op Paradise Island in de Bahama’s en in Puerto Rico vinden edities plaats. Maar ook steden als Athene, Brescia, Sarajevo, Boekarest, Tbilisi, Bari, Bologna, Rome en Dar-es-Salaam vormen het decor voor Races for the Cure.