Lymfoedeem: welke kosten worden terugbetaald?

Ongeveer 1 op 5 lotgenoten die borstkanker overleven, krijgt te maken met lymfoedeem. Lymfoedeem is een zwelling die optreedt omdat overtollig lymfevocht niet meer goed wordt afgevoerd en zich zodoende opstapelt. Bij lotgenoten komt het vooral voor rond de hand, arm, schouder, borst en romp. Veel lotgenoten weten niet dat ze recht hebben op terugbetalingen voor de behandeling van lymfoedeem. Daarom maakten we voor jou een handig overzicht.

Lees meer

Wanneer kun jij als lotgenoot je vaccinatie tegen het coronavirus krijgen?

De overheid wil de kwetsbaarste mensen in ons land eerst vaccineren. Ook mensen die een hoger risico lopen op blootstelling aan het virus behoren tot de prioriteit. Voor de vaccinatie tegen het coronavirus wordt met prioriteitsniveaus gewerkt. We maakten een overzichtelijke lijst specifiek voor lotgenoten.

Lees meer

Ontdek onze 9 prioriteiten in de strijd tegen borstkanker

Jaarlijks organiseren wij een Ronde Tafel Borstkanker om te bekijken wat we meer en beter kunnen doen in de strijd tegen borstkanker. De meest recente vond plaats op 26 november 2020. Een dertigtal onderzoekers, artsen-specialisten, verpleegkundigen, overheidsinstellingen, de verzekeringssector, patiëntenorganisaties en de farma-industrie namen deel aan het debat. Op basis van het debat en van verschillende lotgenotenbevragingen bepaalden we 9 prioriteiten waarrond we in 2021 willen werken.

Lees meer