01/10/2021

Alles over leven met en na borstkanker: een must-read voor lotgenoten en hun omgeving

Naar aanleiding van de internationale borstkankermaand oktober lanceren we het boek ‘Alles over leven met en na borstkanker’. Het zit boordevol praktische informatie en is een must-read voor iedereen die met borstkanker in aanraking komt. De authentieke en herkenbare verhalen zijn een hart onder de riem voor lotgenoten en hun omgeving.

‘Alles over leven met en na borstkanker’ is nu verkrijgbaar in de boekhandel en op de Think Pink-webshop.

Ons land is wereldkampioen borstkanker
Nergens krijgen meer vrouwen borstkanker dan in België, relatief gezien. In 2018 ontdekten artsen bij 10.905 vrouwen en bij 104 mannen in ons land een borsttumor. ‘Als je de diagnose krijgt, komt er heel wat op je af. In 2000 heb ik dat heel sterk ervaren toen ik zelf voor de eerste keer kanker kreeg. Op zoek gaan naar betrouwbare info is niet makkelijk op zo’n moment. Vaak heb je er de energie niet voor. We hopen dat dit boek een antwoord kan bieden op de vele vragen en bezorgdheden van lotgenoten. Daarom bundelden we de meest relevante artikelen, onderzoeken en verhalen over preventie, diagnose en behandeling’, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant.

Eerlijk, puur en soms pijnlijk
Lotgenoten vertellen hun verhaal in pakkende getuigenissen en artsen delen hun bevindingen: hoe je je trots en schoonheid kunt behouden, hoe je lichaam zal zijn na de behandeling, hoe je weer helemaal fit kunt worden, hoe je alles mentaal verwerkt en wat je als omgeving kunt doen. ‘Eerlijk, puur en soms pijnlijk, maar dat moet. Want niemand beseft hoe belangrijk gezondheid is voor hij of zij ziek wordt. En geloof me, er ís leven met en na kanker. Het is soms anders, maar het kan nog altijd rijk en vol zijn. Ziek worden kan je dingen leren of zelfs de deur openzetten naar dingen die je voordien nooit mogelijk had geacht’, vult Heidi Vansevenant aan.

Gratis in elke Think Pink-box 
‘We willen dat onze informatie zoveel mogelijk lotgenoten bereikt en dat vanaf het begin van hun traject. Daarom zit het boek in onze Think Pink-box. Deze boxen verdelen we gratis aan alle erkende borstklinieken in ons land. Zij kunnen ze op hun beurt schenken aan elke lotgenoot die de diagnose krijgt’, besluit Vansevenant.

‘Alles over leven met en na borstkanker’ verschijnt bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Het boek is te verkrijgen in Standaard Boekhandel, een aantal onafhankelijke boekhandels en op onze webshop.

Technische kenmerken
Titel: Alles over leven met en na borstkanker
Auteur: Think Pink & Kaatje De Coninck
Formaat: 190 x 240 mm
Aantal pagina's: 334
Afwerking: softcover met flappen 
Prijs: 24,99 euro
ISBN: 9789463935876

We schenken het boek en de Think Pink-box gratis aan alle erkende borstklinieken in ons land.

Koop 'Alles over leven met en na borstkanker'
Lees meer over de Think Pink-box