nl | en | fr
 0
 
 27/11/2017 Actueel

Think-Pinkballon OO-BRA doet gooi naar Belgisch afstandsrecord

Ballonvaarder Stijn Vercauteren gaat ver in zijn inzet voor de strijd tegen borstkanker. Letterlijk, want met zijn roze Think-Pinkluchtballon vertegenwoordigt hij de nationale borstkankercampagne in het Belgische luchtruim. Net zoals vorig jaar waagt hij ook dit jaar tijdens Jump Out of Belgium een poging om het Belgische afstandsrecord roze te kleuren.

Elke Belgische ballonvaarder kan tussen 1 november en 28 februari een gooi doen naar dat afstandsrecord, binnen welbepaalde balloncategorieën. Tussen zonsopgang en zonsondergang probeert de roze Cameronballon van 3.700 m³ een in vogelvlucht zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Waar beslissingen van de verkeersleiding vorig jaar roet in het eten strooiden, hoopt de ballonvaarder om het huidige record van 517 km wel te verbreken.

Geef een duwtje in de rug

Dit jaar geeft Stijn Vercauteren zijn recordpoging extra gewicht door er een actie voor Think-Pink aan te koppelen. Wie zijn recordpoging sponsort, maakt kans op een gratis ballonvaart. Dat kan makkelijk via de actiepagina op think-pink.be. Wie een gift doet vanaf € 40, heeft recht op een fiscaal attest.

Oproep voor meer borstbewustzijn

Borstkanker treft in ons land 1 vrouw op 8. Hoe sneller de ziekte opgespoord en behandeld wordt, hoe groter de genezingskansen. Daarom is het belangrijk dat vrouwen de alarmsignalen van borstkanker kennen, en bovenal hun eigen borsten. Elke borst is anders, en hoe beter je je borsten kent, hoe sneller je veranderingen opmerkt. Met zijn roze ballon roept de ballon vrouwen van 50 tot 69 jaar bovendien op om deel te nemen aan het tweejaarlijkse Bevolkingsonderzoek Borstkanker om de ziekte snel op het spoor te zijn.