nl | en | fr
 0
 
 19/10/2017 Actueel Borstkanker

Opnieuw lichte daling aantal borstkankerdiagnoses in 2015

Voor het tweede jaar op rij daalt het aantal borstkankerdiagnoses licht in ons land. Na een trieste piek in 2013 daalde het cijfer in 2014, en nu dus ook in 2015. Toch blijft borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in ons land: 1 op 3 vrouwen die kanker krijgen in België, heeft borstkanker.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers die het Kankerregister op haar website publiceerde. Opvallend is dat de daling zich alleen laat voelen in Brussel en Wallonië en niet in Vlaanderen. Toch blijft borstkanker nergens meer voorkomen dan in België. 1 vrouw op 8 krijgt ooit in haar leven de diagnose. Naar een verklaring hiervoor is het voorlopig gissen. Daarom investeert het SMART Fonds van Think-Pink in onderzoek dat via deze cijfers op zoek gaat naar mogelijke redenen.

Hieronder zie je de evolutie van het aantal borstkankerdiagnoses voor België in het algemeen, en specifiek voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Een opmerkelijke vaststelling is dat bij vrouwen vanaf 40 – en vooral vanaf 45 jaar – vaker borstkanker vastgesteld wordt dan bij het begin van de registratie.

Bron: kankerregister.org