nl | en | fr
 0
 1

Affordable Art Fair Brussels 2018

 15/03/2018 - 18/03/2018

Voor de derde keer op rij steunt de kunstbeurs de nationale borstkankercampagne Think-Pink. Daarom zetten beide organisaties samen een verrijkende initiatie tot kunsttherapie op poten, samen met lotgenoten uit Mechelen, Brussel en La Louvière. Hun werk vind je op de stand van Think-Pink.

Via kunst onderstrepen Think-Pink en de Affordable Art Fair het belang van snelle opsporing van borstkanker. Want hoe sneller borstkanker opgespoord wordt, hoe beter de genezingskansen. Die boodschap wordt gedragen door werken van de hand van lotgenoten.

Kennismaking met kunsttherapie

Kunsttherapie is nog vrij onbekend in ons land. Via de creatie van kunst komen lotgenoten tijdens de therapie in contact met gevoelens die ze uit de weg gaan en leren ze die toelaten. De workshops bevorderen uitwisseling, communicatie en geven nieuw vertrouwen. De therapie reikt lotgenoten een nieuwe manier aan om zich uit te drukken en om nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken. Het doel van de workshops is om via de groepsdynamiek samen werken te creëren. En het resultaat mag er zijn!

Kunst tegen borstkanker op de Affordable Art Fair

Drie groepjes lotgenoten namen in februari deel aan een workshop georganiseerd door Think-Pink en de Affordable Art Fair in Brussel, Mechelen en La Louvière. Daarvoor konden ze rekenen op de steun van de ziekenhuizen Chirect Delta in Brussel en CHU Tivoli in La Louvière. Ook leden van de lotgenotengroep ‘Van Boezem tot Boezem’ van het Imelda-ziekenhuis namen met veel plezier deel aan een workshop.
De werken die lotgenoten er maakten zijn te zien – en te koop – op de stand van Think-Pink. De opbrengst gaat naar het SMART Fonds van de vzw, dat innovatief wetenschappelijk onderzoek financiert over bijvoorbeeld nieuwe screeningsmethoden, behandelingen en opvolging van borstkanker in België.

Ontdek het resultaat van de workshops en ga naar huis met een van de mooie werken met krachtige boodschap. Zo geef je de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug.

Contacteer de organisator

Website

Volg deze actie