nl | en | fr
 0
 

Ekiden, een Japanse traditie

De Adecco Brussels Ekiden is een aflossingsmarathon die gelopen wordt met 6 lopers per team. Alle ploegen starten samen om 13.00 u. In teamverband overbruggen ze de magische marathonafstand. Standaard afstanden in loopvolgorde : 5 km + 10 km + 5 km + 10 km + 5 km + 7,195 km (totaal 42,195 km).

Marathons en langeafstandslopen zijn immens populair in Japan. Een populaire variant, vooral rond nieuwjaar, is de Ekiden. Het is dan ook vanuit het "land van de rijzende zon" dat deze atletiekdiscipline kwam overwaaien.

Ekiden is in het Japans een samenvoegsel van twee woorden. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht.

Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.

Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt.
De aflossingen gebeuren dus met een speciaal aflossingslint, de "tasuki" dat van de schouder, schuin over de borst, naar de heup hangt. De Ekiden is een spannende wedstrijd aangezien het succes van de ploeg afhangt van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een belangrijke functie.
Daarom ook dat deze wedstrijd populair is bij heel wat bedrijven.

Schrijf je in met Think-Pink

In 2018, kan je deelnemen aan Adecco Brussels Ekiden en tegelijkertijd Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, ondersteunen.
De deelnemers betalen geen inschrijvingsgeld maar engageren zich om minimum 200€/persoon in te zamelen voor het SMART Fonds.
Het SMART Fonds financiert innovatief wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker.
Think-Pink zorgt voor de rest: inschrijving en borstnummer, een Run for Think-Pink loopshirt, roze accessoire, warm onthaal, achteraf een gezellig en een deugddoende kuitmassage.

Praktisch info

Meer info volgt later