04/06/2020

Think Pink, Decathlon en LiveWorkouts.be organiseren gratis online yogafestival

Think Pink, sportwinkelketen Decathlon en het virtuele fitnessplatform LiveWorkouts.be slaan in de aanloop van 21 juni - International Yoga Day - de handen in elkaar. Samen organiseren we het gratis online yogafestival ‘Yoga for Think Pink’. Hiervoor werken we samen met gepassioneerde yoga-instructeurs uit alle uithoeken van het land. Van 15 tot en met 21 juni brengen we een gevarieerde line-up van meer dan 40 yogalessen toegankelijk voor beginners, maar evengoed uitdagend voor de meer gevorderde yogi(ni).

Yoga voor iedereen

De missies van Decathlon, Think Pink en LiveWorkouts.be sluiten naadloos op elkaar aan:  zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Om iedereen te laten proeven van al het goede dat yoga te bieden heeft, zijn alle lessen uit de line-up gratis. Je registreert gemakkelijk via het onlineplatform LiveWorkouts.be. Zo kun je gemakkelijk deelnemen en thuis een live yogasessie meevolgen via computer of smartphone. Er worden dagelijks 3 tot 6 lessen aangeboden. Alle yoga-instructeurs nemen deel op vrijwillige basis. Als je dat wil, kun je voor of na de les een vrije gift doen aan Think Pink.

Yoga ten voordele van ‘yoga in borstklinieken’

De totale opbrengst van de samenwerking gaat naar oncorevalidatieprojecten, met onder andere yogasessies voor lotgenoten in borstklinieken. De sessies bevorderen het herstel tijdens en na de behandeling. “Yoga is meer dan een sport. Het zorgt voor mentale en fysieke ontspanning, voor kracht, flexibiliteit en rust. Die zaken zijn superbelangrijk in de strijd tegen borstkanker. Omdat heel wat lotgenoten na hun behandeling moeten wennen aan een nieuw lichaam, is yoga ook veel toegankelijker dan bijvoorbeeld een zwembad of een fitnesszaal. De stap naar yoga is minder groot en dus sneller gezet”, aldus Heidi Vansevenant, managing director bij Think Pink.  

Enkele highlights

-    Restorative Flow met Kathy Hellemans (@dekasyoga)  
Kathy kreeg 4 jaar geleden zelf de diagnose borstkanker en moest toen noodgedwongen even stilstaan. “Yoga heeft me weer doen ademen en dat wil ik heel graag delen in mijn yogastudio", aldus Kathy.  Ze geeft een veilige les met een haalbare mix van actieve, ondersteunende yogahoudingen en meer passieve, ontspannende en herstellende asana’s. 

-    Functionele Yoga met Joachim Meire (@joachim_meire)
Joachim is yogadocent, Decathlon-ambassadeur en oprichter van YogaTele.be, een online yogaplatform voor gratis yogalessen. Vorig jaar schreef hij Het no-nonsense yogaboek. Joachim verdiepte zich in functionele yoga, een dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen aangepast worden aan de mogelijkheden en beperkingen van de student. “In deze les lees je hoe je correct en veilig yogaposes aanneemt. Op die manier maak je sneller progressie op jouw yogapad”, aldus Joachim. 

-    Gentle & Easy Hatha met Jutta Borms (@juttabackandwhite)
Als holistisch arts met meer dan 20 jaar ervaring, benadrukt Jutta de helende kracht van yoga: “Er is geen enkel geneesmiddel dat op kan tegen de tools die yoga je meegeeft als het aankomt op energie-expansie. Mijn yogastijl is zacht, traag, bewust en toegankelijk voor iedereen, zelfs voor mensen met klachten.”

-    Restore & Release met Katrien De Smet (@pilates_moves) 
Katrien heeft haar eigen studio Pilates Moves. Ze geeft onder andere klassieke pilates, yoga, anatomy in motion, hartcoherentie- en ademhalingstechnieken. Daarnaast werkt ze deeltijds voor Decathlon. Katrien: “Het is mijn missie om mijn studenten - op een ongedwongen manier - te helpen om hun gezondheid te verbeteren en gezonder oud te worden.” Voor Think Pink geeft Katrien een speelse Restore&Release-les. Deze sessie is gericht op bindweefsel ‘slings’ en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en functionele anatomie. 

Bekijk de volledige line-up en schrijf je in
Doe een vrije bijdrage