18/12/2019

Think Pink Europe lanceert innovatieprijs van 25.000 euro

Think Pink Europe lanceert een innovatieprijs van 25.000 euro om zuurstof te geven aan nieuwe ideeën en projecten die streven naar gelijke toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg voor vrouwen.

We willen inzetten op innovatie die komt vanuit de gezondheidszorg zelf, maar merken dat dat niet zo evident is. Meestal komen de vernieuwende toepassingen van buiten de sector. Met de innovatieprijs willen we creativiteit en out of the box denken aanmoedigen”, vertelt Think Pink-directeur Jürgen Vanpraet. “Door de samenwerking tussen verschillende landen te stimuleren en hen te helpen om hun expertise verder uit te bouwen, kunnen we de lat hoger leggen en sneller en meer onderzoek doen. Dit zal leiden tot een vroegere opsporing, betere revalidatie en continue verbetering van behandelingen.

20.000 euro voor het beste project

Op basis van alle inzendingen zullen maximum 8 projecten worden geselecteerd. Deze projecten mogen deelnemen aan een Hackathon op 7 en 8 maart 2020 in Brussel. Dit is een 24 urenevenement. Op het einde van de Hackathon worden de twee winnende projecten bekendgemaakt. Het team met het beste idee ontvangt 20.000 euro om dat idee te realiseren. De tweede aanmoedigingsprijs bedraagt 5.000 euro.

Dien je project in

Je kan je project indienen tot 12 januari 2020. Volg hiervoor de link naar het registratieplatform op de Think Pink Europe website.

Heb je een vraag over Think Pink?
Heidi Vansevenant
Voorzitter Think Pink