01/05/2024

Ontdek de Think Pink-box, een eerstehulpkit bij borstkanker

Op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, lanceerden we de Think Pink-box voor lotgenoten. Een idee waar ons team jarenlang op heeft gebroed. Elke lotgenoot die de diagnose borstkanker krijgt in een erkende borstkliniek in ons land zal deze gratis ontvangen. De Think Pink-box bundelt alle nuttige, praktische en medische informatie over borstkanker en biedt lotgenoten een steun en houvast tijdens een van de moeilijkste momenten in hun leven. 

De Think Pink-box is een idee waar ons team jarenlang op heeft gebroed. Voor de lancering kozen we voor Internationale Vrouwendag omdat in ons land nog steeds 1 vrouw op 8 getroffen wordt door borstkanker. Op deze symbolische dag willen we bij dat cijfer stilstaan en tonen dat we niet bij de pakken blijven zitten. Als nationale borstkankerorganisatie vinden we het ontzettend belangrijk om te blijven sensibiliseren rond screening. Een vroege opsporing verhoogt namelijk je overlevingskans. Als je er vroeg bij bent, is de behandeling meestal ook veel minder zwaar. 

De Think Pink-box, een steun en houvast bij de diagnose

Het moment waarop iemand de diagnose borstkanker krijgt, is een emotioneel zwaar beladen moment. Je voorbereiden op dit gesprek is moeilijk en nadenken over de vragen die je wil stellen bijna onmogelijk. Toch zit je, als je net de diagnose hebt gekregen, plots met heel wat vragen over de ziekte, de behandeling en de genezingskansen. Op zoek gaan naar antwoorden op die vragen kan op dat moment heel veel tijd en energie vragen. In onze box bundelen we zoveel mogelijk nuttige, praktische en medische informatie over borstkanker: het Think Pink-boek, info over financiële ondersteuning, lotgenotengroepen, beweeg- en nazorgprojecten en nog veel meer. We hopen dat lotgenoten in deze box een antwoord vinden op hun vele vragen, zelf niet meer op zoek moeten naar informatie en kostbare tijd en energie besparen.  

Gratis in alle erkende borstklinieken in België

We willen dat onze informatie zoveel mogelijk lotgenoten bereikt en dat vanaf het begin van hun traject. Daarom schenken we elke lotgenoot die de diagnose krijgt in een erkende borstkliniek in ons land gratis een Think Pink-box. De samenwerking met de erkende borstklinieken is voor ons van groot belang. Borstkanker is een complexe ziekte die gespecialiseerde zorg vraagt en die krijg je gegarandeerd in een erkende borstkliniek. Een borstkliniek is een gespecialiseerde afdeling of zorgprogramma voor borstaandoeningen in het ziekenhuis. Om erkend te worden door de overheid moet de afdeling voldoen aan een aantal kwaliteitsnormen: multidisciplinaire samenwerking, wekelijks overleg met minstens een chirurg, oncoloog, gynaecoloog, radiotherapeut, patholoog, radioloog, borstverpleegkundige en oncopsycholoog, teamleden die voldoende ervaring hebben én voldoende beschikbaar zijn, een minimumaantal patiënten per jaar en een snelle consultatie. Maar ook de infrastructuur, apparatuur en laboratoria moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. 

Een gespecialiseerde borstkliniek vergroot je genezings- en overlevingskansen en verbetert je levenskwaliteit. Maar hoe weet je welke ziekenhuizen een erkende borstkliniek hebben? Dat is niet makkelijk, want sommige noemen zichzelf onterecht borstkliniek. Daarom hebben wij een overzichtskaart van alle erkende borstklinieken gemaakt. 

Bekijk de overzichtskaart met alle erkende borstklinieken
Lees meer over erkende borstklinieken
Steun het project van de Think Pink-box

Elk jaar worden er meer dan 8.000 Think Pink-boxen verdeeld aan alle erkende borstklinieken in ons land. De coördinerende verpleegkundigen bezorgen de dozen aan lotgenoten die jammer genoeg de diagnose borstkanker gekregen hebben. Aan deze dozen hangt natuurlijk een prijskaartje (de gemiddelde prijs van een doos is € 40). We hebben jouw hulp nodig om dit project te kunnen blijven financieren en zoveel mogelijk mensen te steunen die getroffen zijn door borstkanker. 

Wil je graag deelnemen aan dit project?
  • Als particulier kun je een donatie doen aan Think Pink. Elk donatie is een warme steun voor onze lotgenoten. Per gift van 40 euro kunnen we 1 lotgenoot helpen met een Think Pink-box. Bovendien is elke donatie vanaf € 40 per jaar fiscaal aftrekbaar voor 45% aftrekbaar van de belasting. Een donatie van 40 euro kost je eigenlijk maar 22 euro.
  • Als bedrijf kun je de Think Pink-box financieel steunen door een product of dienst aan te bieden dat lotgenoten goed kan helpen. Je kunt ook partner worden van Think Pink door de productie van de doos of een ander item in de doos te financieren.

Dank je wel voor je vrijgevigheid en solidariteit! 

Ik ben een particulier: ik wil graag een gift doen
Ik ben een bedrijf: ik wil graag partner worden van de Think Pink-box