atmosphere image on the left side
Actueel
02.05.2015

10 tips voor fietsende dames

Think Pink probeert voor ieders capaciteiten evenementen aan te bieden, maar wil vooral iedereen stimuleren om van fietsen een toffe hobby te maken op een verantwoorde manier. Zodat je er maximaal plezier en gezondheidsrendement uithaalt.

Actueel

Think Pink probeert voor ieders capaciteiten evenementen aan te bieden, maar wil vooral iedereen stimuleren om van fietsen een toffe hobby te maken op een verantwoorde manier. Zodat je er maximaal plezier en gezondheidsrendement uithaalt. In een nummer van het fietsmagazine GRINTA verschenen 10 tips voor fietsende dames. We zetten ze graag nog even op een rijtje, met wat persoonlijke aanvullingen:

1. Spiegel je niet aan de mannen

Mannen rijden doorgaans sneller en leggen daardoor ook vaak meer kilometers af. Laat je dus niet al te veel opjutten in snelheid en afstand.

2. Zorg voor een opbouw

Ben je een beginnende fietser, bouw dan geleidelijk aan je mogelijkheden op. Doe je reeds aan andere sporten, hou er dan rekening mee dat fietsen anders is dan lopen of zwemmen. Maar ongetwijfeld heb je al een flink voordeel. Als je meedoet aan een uitdaging zorg dan dat je reeds voorbereid bent op minstens 3/4de van de afstand.

3. Fiets in gezelschap

Ongetwijfeld zijn er vriendinnen of vrienden die met je mee willen fietsen. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk fietst met mensen van jouw niveau. Onder jouw niveau ga je geen progressie maken en wordt het snel vervelend. Boven je niveau komt overbelasting snel om de hoek kijken. In groep fietsen (en even stoppen op terras) is bovendien veel leuker.

4. Leg een uitdaging vast

Veel mensen hebben een doel nodig om zich naar toe te richten. De vele fietsevenementen van Think Pink zijn hiervoor ideaal. Jouw uitdaging zorgt voor jouw schema qua opbouw. Spreek ook af met vriendinnen of vrienden om samen die uitdaging aan te gaan. Het zorgt voor een sterke motivatie, ook als het even wind tegen zit of als de goesting eens minder is. Nog op zoek naar een uitdaging? Schrijf je vandaag nog in op één van onze uitdagingen of denk nu al na wat je volgend voorjaar wil doen.

5. Fiets met het juiste materiaal

Een goede fiets is bijzonder belangrijk. Het verhoogt je fietsplezier en je mogelijkheden. Zorg ook dat je fiets goed is afgesteld. Je fietshersteller kan je daarbij helpen. Er bestaan ook speciale dameszadels en dameskaders, een klein maar belangrijk detail.

6. Zorg voor goede kledij

Ook kledij is belangrijk en vooral een goede broek. Het zeem in de Think Pink broeken is van topkwaliteit met een duidelijke reden; geen compromis op zitcomfort! De broeken zijn ook afgewerkt met elastieken die niet striemen aan buik of billen. Kies enkel voor topkwaliteit. Ook een stevige sportbh kan belangrijk zijn. Speciaal omdat fietsende dames ook houden van toffe truitjes en broeken bracht Think Pink een eigen collectie op de markt tegen kostprijs. Alle info op onze Think Pink shop.

7. Fiets soepel

Trap zo soepel mogelijk en ga niet te zwaar trappen. Het zorgt eventueel voor knieletsels en het zal je progressie eerder tegenwerken. Kijk niet naar de trapfrequentie van anderen maar probeer zo soepel mogelijk rond te draaien. Let ook op de positie van je knie bij het trappen. Je knie moet steeds in het verlengde van je enkel staan bij het trappen.

8. Variatie is belangrijk

Werk niet steeds dezelfde route af maar zoek steeds nieuwe omgevingen op. Afwisseling is belangrijk voor je fietsplezier. Stippel bijvoorbeeld vooraf een leuke route uit via de fietsknooppunten op www.fietsnet.be. En uiteraard zijn de vele tourtochten overal in Vlaanderen een zegen. Kies een haalbare route qua kilometers en hellingen.

9. Doe ook aan andere sporten

Het is niet omdat je fietst dat je andere sporten en vormen van beweging links moet laten liggen. In de winter kun je zeker opteren voor iets anders om je conditie op peil te houden. Als je afwisselt met lopen bijvoorbeeld zal dit je niveau van beide sporten te goede komen. Kijk maar eens op www.runforthink-pink.be als je ook daar nog een uitdaging zoekt.

10. Rust is ook belangrijk

Bij kwetsuren of vermoeidheid mag je best ook eens rusten. Luister naar je lichaam. Zo hou je dit levenslang ook vol.