nl | en | fr
 0
 
 11/04/2015 Actueel

SpartaNova ondersteunt alle Think-Pink deelnemers met kennis

Als universitaire spin-off streeft SpartaNova naar een gezonde en verantwoorde sportbeleving voor iedereen, op elk niveau. Iedereen die beweegt moet toegang hebben tot een kwalitatieve en professionele ondersteuning in zijn of haar sportbeleving. SpartaNova bestaat uit een netwerk van experten, verschillende centra over heel Vlaanderen, waar men terecht kan voor screening en begeleiding. Vanuit deze expert centra kunnen sporters van elk niveau of elke leeftijd op een verantwoorde manier begeleid worden. Het doel is elke Think-Pink deelnemer te ondersteunen om zo voorbereid mogelijk aan het sportevenement te starten en zo de sportieve uitdaging tot een goed einde te brengen.

Goede voorbereiding

Je hebt je sportieve uitdaging gekozen en je wil er alles aan doen om zo goed voorbereid mogelijk aan de start te komen. In jouw voorbereiding moet je rekening houden met 3 pijlers.

Pijler 1: Materiaal op maat van je lichaam

Voor de lopers en wandelaars is goed schoeisel heel erg belangrijk. Een schoen dragen die aangepast is aan jouw sport, trainingsintensiteit, lichaamsgewicht en anatomie van de voet, vermijdt heel wat blessures: van blaren tot overbelastingsletsels en zelfs rugpijn. Alle Think-Pink deelnemers kunnen terecht bij RSlab runners service voor een gratis voetafrolanalyse. Deze analyse is belangrijk om de juiste schoenkeuze te bepalen. Think-Pink voorzitster Heidi Vansevenant ging jullie voor en zag dat het goed was. Bekijk haar filmpje.

Pijler 2: Je lichaam klaar voor de uitdaging

Zorg dat je lichaam afgesteld is op de sportieve uitdaging die je aangaat. Sport is gezond, maar helaas komen sportblessures vaak voor. Dit ondanks dat een zeer geleidelijk opbouwend en gestructureerd conditioneel loop-, fiets-, of wandelprogramma wordt gevolgd. Het is zo dat welbepaalde intrinsieke risicofactoren je meer of minder gevoelig maken op het oplopen van een blessure. Gelukkig zijn deze factoren vaak trainbaar! Maar je kan meer doen. Laat je screenen! Vanuit onze expertise en kennis inzake blessurepreventie willen we de Think-Pink lopers, fietsers en wandelaars maximaal ondersteunen. Je kan terecht bij een SpartaNova Expert om jouw individuele werkpunten in kaart te brengen door middel van een specifieke loop-, fiets- of wandelscreening. Op basis van de gevonden werkpunten krijg je een individueel oefenprogramma op jouw maat waarmee je aan de slag kan. Zo minimaliseer je de kans op blessures tijdens je voorbereiding of tijdens het sportevenement.

Voucher Spartanova: voordeeltarief € 50
Download je persoonlijke voucher en druk hem af. Hiermee kan je genieten van een voordeeltarief van 50€ bij éénn van onze SpartaNova Think-Pink Supporting Centers voor jouw individueel blessuregevoeligheidsprofiel en persoonlijk oefenschema.
Pijler 3: Conditionele opbouw

Sportieve prestaties zijn gebouwd op stevige funderingen. Volg een trainingsschema op jouw maat gemaakt, samen met jouw lokale trainer. Bereid je goed voor en geniet van jouw sportieve uitdaging

Oefenschema
Download het oefenschema