nl | en | fr
 0
 
 19/12/2018 Actueel

SX steunt Think Pink tijdens De Warmste Week

Na de succesvolle release van hun album Eros voegt de Belgische band SX een nieuwe clubshow toe aan de kalender. Op 10 mei staat de band op het podium van de Ancienne Belgique in Brussel. "We kunnen er nog niet veel over kwijt, maar voor deze show gaan we voor pure magie", zeggen Stefanie en Benjamin van SX.

Iedereen zorgt voor iedereen: samen geven we borstkanker geen kans

Omdat SX de strijd tegen borstkanker een warm hart toedraagt, schenkt de band € 1 per ticket dat verkocht wordt tijdens De Warmste Week aan Think Pink. Bovendien spelen ze op 20 december om 20 u. een live-sessie op het podium van De Warmste Week in het provinciaal domein Puyenbroeck. Iedereen is welkom!

Met de actie van SX komt de teller van Think Pink-acties voor De Warmste Week van Music For Life op maar liefst 150. Dankjewel aan iedereen die een actie organiseerde of steunde!

Wie is SX?

SX is de Belgische band bestaande uit Benjamin Desmet en Stefanie Callebaut. SX maakt popmuziek die uitzonderlijk én herkenbaar is. Het samenspel van keyboards, percussie en Stefanies pijnlijk mooie stem resulteert in een unieke sound die beeldend en visueel verruimend, sferisch en erg pittig is. SX zalft en snijdt
tegelijkertijd.

SX creëert werelden waarin sensualiteit wordt uitgezet tegenover gevaar en warme poëzie gehuld wordt in duisternis. Luisteren naar SX is een avontuur, een sensorische ervaring die doet dansen en aantrekt. Net als de unieke sound van de band speelt artwork en beeld een grote rol. SX is een op zich zelf staande biotoop waarin je je helemaal kan verliezen.

SX werd opgericht in 2009 en scoorde in 2011 een nummer één hit met het dromerige Black Video. In 2012 volgt hun debuutalbum, Arche, het grondbeginsel van waaruit elke creatie start. Arche kreeg goud en de band vertrok op twee Europese tournees met dEUS, Yeasayer, Vampire Weekend en Ariel Pink, speelde in de prestigieuze club Silencio van David Lynch in Parijs en sloot af met een sold out tour in België en een optreden op de wei van Rock Werchter.

Vier jaar na Arche verscheen Alphabet. Een album dat tegelijkertijd surrealistisch en concreet aanvoelde, dat even abstract als menselijk was en waarbij de fascinatie van de band voor de wereld rondom ons, de creatie van natuur en technologie, als een rode draad doorheen alle nummers liep. De plaat werd voorgesteld in de Ancienne Belgique en op Rock Werchter, de singles ‘Hurts’ en ‘Shimona’ sloegen in en de band vertrok op tournee doorheen Europa waarbij ze voor het eerst headline shows speelden in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Italië, Zwitserland, Polen en Turkije.

Net zoals bij hun debuut Arche ontving SX met Alphabet een M.I.A. nominatie in de categorie artwork, enmochten ze met hun eigenhandig gemaakte video voor ‘Mercury’ de prijs voor beste videoclip op de Red Bull Elektropedia Awards ontvangen.

Nu is de band terug met hun derde album: Eros.

In de oude Griekse mythologie is Eros de personificatie van de universele, allesomvattende liefde. Het is de kracht die het universum samenhoudt. En precies die kracht heeft SX in hun nieuwste album weten te vatten. SX’ Eros is liefde in al haar vormen: gaande van devotie, het geven, het dansende ritmische, die aantrekkingskracht die wezenlijk is, de zonsopgang en de enorme kracht die ervan uitgaat, de dreiging, de terugval, het verleiden, Eros in al haar warmte. SX reikt de essentie aan: “zorg voor elkaar en voor de natuur.’’ Zoals we intussen van SX gewoon zijn, trekken ze hun boodschap ook door in creatieve artwork. De cover van het album toont Stefanie en Benjamin gestript van al wat overbodig is. Eros in beeld: rauw, puur en warm tegelijkertijd.

Eros kan gezien worden als een synthese van Arche, creatie, en Alphabet, creatie van de biotoop, waarbij het geheel de som van de delen overstijgt. Eros is SX, SX is Eros: sensueel en duister. Zalvend en snijdend. ‘Designed / Desire’ is zowel voorloper als aankondiger van het album. De single weet perfect de essentie van Eros te vatten: We desire to make love / We’re designed to be in love / To be everything we’re being. Het nummer verwondert zich over de mogelijkheid om lief te hebben. Het viert dat vermogen dat we allen in ons dragen. Liefhebben is geen keuze. In de diepste kern van ons zijn, zijn we geprogrammeerd om liefde te ervaren, te geven en te zijn.