nl | en | fr
 0
 

Een sportieve uitdaging tegen borstkanker in de Ardennen

Hoe ondersteun je de strijd tegen borstkanker én breng je een unieke en sportieve uitdaging tot een goed einde? Het antwoord: The Longest Day in Spa. Op 9 juni 2018 vormt Spa het decor voor een 15 uur durende uitdaging op jouw maat. Want jij hebt de keuze: 50 of 20 km? Wandelen of lopen? Alleen of in team? Op het programma staat een topcombinatie van plezier, sport en onvergetelijke herinneringen!

Organisator Sports Events bindt de krachten met de nationale borstkankercampagne Think-Pink. « Deelnemen voor een ziekte die zoveel vrouwen in België treft geeft je engagement een extra waardevolle dimensie », zegt Wim De Doncker van WalkingSeries.be, een organisatie van Sports Events. "Je neemt gratis deel als je je inschrijft op think-pink.be. Elke deelnemer verzamelt € 100 fonden voor wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker."

Een sportieve uitdaging van 50 of 20 km doorheen de Ardennen

Op je off road-pad vind je één van de twee uitgetekende, unieke parcours in stijgende lijn. Elke deelnemer heeft de keuze tussen 20 km of 50 km om wandelend of lopend tot een goed einde te brengen. De enige voorwaarde: de finish bereiken in maximum 15 uur. Omdat zo’n prestatie geen optie is op een lege maag, vinden deelnemers pasta op hun weg na 20 km en genieten ze elke 10 km van versterkingen.

Als deelnemer draag je een borstnummer met chip, zodat het thuisfront je op de voet kan volgen. Elke keer je een bevoorradingspunt kruist, registreert de chip je positie. En dankzij de vestiaires en douches kun je je aan de aankomst meteen verfrissen.

Beleef je jouw langste dag solo of in team van minimum 2 personen? Aan jou de keuze. Goed om weten: teamleden hoeven niet per se samen de meet te bereiken. Alle opbrengst gaat naar het SMART Fonds van Think-Pink, dat innovatief wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker ondersteunt.

Bewegen geeft leven

Waarom die link tussen een sportieve uitdaging en Think-Pink? "Bewegen is een belangrijke preventiemaatregel tegen borstkanker, en speelt een cruciale rol in recuperatie tijdens en na een behandeling", legt Think-Pinkvoorzitter Heidi Vansevenant uit. "Of je nu loopt, wandelt, fietst of een andere sport beoefent, maakt niet uit. Daarom bieden we een brede waaier evenementen aan waarin iedereen zijn gading vindt. Want het belangrijkste is om bewegen in je leven te integreren."