nl | en | fr
 0
 
 24/05/2017 Actueel

Vrouwen fietsen en wandelen tegen borstkanker tijdens de Think-Pink Challenge

In het Hemelvaartweekend schakelt de nationale borstkankercampagne Think-Pink een versnelling hoger in de strijd tegen borstkanker. 78 fietsers verschijnen in Geraardsbergen aan de start van de vierdaagse Bike for Think-Pink Challenge, 50 wandelaars stappen 2 dagen tijdens de Walk for Think-Pink Challenge. Niet met lege handen, want de deelneemsters verzamelden al zo’n 140.000 euro voor onderzoek rond de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

De Bike for Think-Pink Challenge heeft zijn naam niet gestolen: de deelneemsters krijgen elke dag een verrassend mooi én uitdagend parcours van 100 km voorgeschoteld. Het startschot weerklinkt aan groepsaccommodatie ‘t Schipken in Geraardsbergen. Van daaruit verkennen de Bikesters Oost- en West-Vlaanderen. Overnachtingen zijn voorzien in hostel Groeninghe in Kortrijk, aan de Sint-Pietersplas in Brugge en in Peace Village in Mesen.

De wandelaars van de Walk for Think-Pink behouden als uitvalsbasis ’t Schipken. Zij stappen op zaterdag en zondag telkens 30 km in de heuvelachtige omgeving van Geraardsbergen. Fietsers, wandelaars én hun supporters treffen er elkaar zondagmiddag vanaf 15 uur op het grootse slotfeest van de Think-Pink Challenge.

Geef borstkanker geen kans: bewegen geeft leven

Borstkanker treft 1 vrouw op 8. Harde cijfers waar dit vrouwelijke peloton zich niet bij wilt neerleggen. Elke fietser zamelde namelijk ten minste 750 euro in, elke wandelaar wist minstens 500 euro te verzamelen. En dat deden ze op de meest uiteenlopende manieren: een pizza-avond, sporthanddoeken verkopen in fitnessclubs, een sponsortocht … Samen goed voor maar liefst 140.000 euro. Dat bedrag gaat integraal naar het SMART Fonds van Think-Pink, dat innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financiert.

Dat de vzw fondsen inzamelt via een beweegevenement zoals de Bike for Think-Pink Challenge, is geen toeval. Bewegen is een belangrijke preventiemaatregel tegen borstkanker én speelt een cruciale rol in herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Nu Think-Pink aan haar tiende werkjaar bezig is, behoort bewegen ondertussen onlosmakelijk tot het DNA van de vzw. Het bewijs: op zondag wordt niet alleen gefietst en gewandeld voor Think-Pink, maar overschrijden ook 84 Run for Think-Pinklopers de meet van de 20 km door Brussel in de strijd tegen borstkanker.