nl | en | fr
 0
 
 24/04/2017 Actueel

Nieuwe Think-Pinkgemeente Koksijde geeft borstkanker geen kans

Wie vanaf 22 april 2017 Koksijde binnenrijdt, kruist een nieuw bord dat trots aankondigt dat Koksijde de elfde Think-Pinkgemeente is. Geïnspireerd door Krak van Koksijde en gepassioneerd Think-Pinkvrijwilliger Hilde Werbrouck besloot het gemeentebestuur om de strijd tegen borstkanker voortaan op het voorplan te plaatsen. Daarom kleurt de Beach Run op 26 juli 2017 roze, uit solidariteit met alle lotgenoten.

1 vrouw op 8 krijgt borstkanker: hallucinante cijfers waar Think-Pink zich als nationale borstkankercampagne weigert bij neer te leggen. Om haar motto “Geef borstkanker geen kans” op lokaal niveau extra kracht bij te zetten, bundelt de vzw de krachten met Think-Pinkgemeenten. Na Gistel, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Deerlijk, Rumst, Genk, Maldegem, Zedelgem, Laarne en Geetbeets is nu ook Koksijde officieel een Think-Pinkgemeente.

Versterkte focus op sensibiliseren

Hoe sneller borstkanker opgespoord wordt, hoe groter de genezingskansen. Daarom nodigt het Bevolkingsonderzoek tweejaarlijks alle vrouwen tussen 50 en 69 uit voor een gratis mammografie van topkwaliteit: twee gespecialiseerde radiologen buigen zich over het beeld, bij twijfel raadpleegt de overheid een derde radioloog. Daarom sensibiliseert vzw Think-Pink al het tiende werkjaar voor het levensbelangrijke onderzoek.

Als kersverse Think-Pinkgemeente verspreidt Koksijde diezelfde boodschap actief via haar communicatiekanalen en ondersteunt ze waar mogelijk het Bevolkingsonderzoek. Daarnaast zet de gemeente zich voortaan in om alle lokale initiatieven rond borstkanker te bundelen en te ondersteunen.

Roze engagement op het strand

Bewegen geeft leven: daar zijn Think-Pink en wetenschappers het over eens. Bewegen is een belangrijke preventiemaatregel én speelt een cruciale rol in het herstel tijdens en na de behandeling. Daarom behoort bewegen al tien jaar lang tot het DNA van Think-Pink. Bovendien is het een mooie manier om een gezonde levensstijl te koppelen aan meer borstbewustzijn.

Reden te meer om de Beach Run op 26 juli roze te kleuren: de organisatie roept lopers én supporters op om in het roze aan de start te verschijnen. Met het evenement steunt Koksijde de nationale borstkankercampagne.