nl | en | fr
 0
 
 05/01/2017 Actueel

Roze recordpoging: breekt Think-Pinkluchtballon 00-BRA het Belgisch afstandsrecord?

The sky is the limit voor 00-BRA

The sky is the limit, ook na borstkanker. Heel wat lotgenoten gooien hun leven over een andere boeg, maken lang gekoesterde dromen waar en leven bewuster na hun behandeling. Uit dat doorzettingsvermogen putten ballonvaarders Stijn Vercauteren en Philippe De Cock inspiratie: met de Think-Pinkluchtballon doen ze vandaag een gooi naar het Belgisch record afstandsvliegen.

De roze Cameronballon van 3.700 m³ steeg vanmorgen om 8 u. op in het Oost-Vlaamse Lochristi. Het doel: in 12 uur tijd een zo groot mogelijke afstand overbruggen. Het huidige Belgische record voor dit type ballon bedraagt 519,54 km. Ondertussen vaart de ballon al in het Franse luchtruim op een hoogte van 3 km, aan een snelheid van 95 km/u. De vlucht volgen kan via de link onderaan!

Een oproep van 3.700 m³ voor meer borstbewustzijn

Sinds 2016 is de Think-Pinkluchtballon te spotten in de lucht. Op die manier verspreidt de nationale borstkankercampagne bij elke vaart de boodschap: laat je borsten op tijd controleren en zet je schouders onder de strijd tegen borstkanker. Want de ziekte blijft de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in België. Elk jaar krijgen zo’n 10.500 mensen in ons land de diagnose: een triest wereldrecord.

Daarom is het van levensbelang dat zoveel mogelijk vrouwen tussen 50 en 69 deelnemen aan het gratis bevolkingsonderzoek borstkanker. Vroege opsporing vergroot de genezingskansen namelijk sterk. Daarnaast is het belangrijk dat vrouwen regelmatig hun borsten zelf onderzoeken. Elke borst is anders, en hoe beter je vertrouwd raakt met jouw borsten, hoe sneller je veranderingen waarneemt. Een boodschap van levensbelang, waar de 00-BRA luchtballon iedereen die hem ziet voorbijvaren aan herinnert.