nl | en | fr
 0
 
 24/03/2016 Actueel

Brecht wil het wereldrecord paardenstaarten knippen verbreken

Op 28 maart organiseert UNIZO Brecht traditiegetrouw een recordpoging. De jaarlijkse paasmarkt vormt dan steevast het decor van een bijzondere actie die het Kempense dorp in rep en roer zet. Dit jaar wil de stad het wereldrecord staartknippen verbreken en dat doet het in samenwerking met Think-Pink.

Een heuse wereldrecordpoging

Op de paasmarkt liggen de ambities heel hoog met een heuse wereldrecordpoging door zoveel mogelijk paardenstaarten te knippen. De lengte moet minstens 20 cm lang zijn, zodat het haar kan geschonken worden aan Think-Pink, die er pruiken mee maakt. De borstkankervereniging verzamelt reeds jaren paardenstaarten, en dat bracht de zelfstandigen uit Brecht op de idee. “ Er zijn reeds meer dan 120 inschrijvingen, ook enkele mannen trouwens. We hopen op 150 staarten, wat meteen een serieuze recordverbetering zou zijn. Vorig jaar werden op één dag immers 69 staarten geknipt op de Race for the Cure in Antwerpen. Brecht wil beter doen dan Antwerpen, door dat aantal minstens te verdubbelen” aldus Patrick Anthonnissen van UNIZO Brecht.

Een uitdaging van onschatbare waarde

Dit is niet zomaar een recordpoging, voor Think-Pink zijn dergelijke acties bijzonder belangrijk. “Ze zorgen voor extra aandacht en bewustwording. Je haar verliezen is voor veel vrouwen een enorme extra emotionele belasting. Dankzij de steun van zovelen kunnen we vrouwen financieel ondersteunen die het moeilijk hebben, bij de aankoop van hun pruik” zegt Heidi Vansevenant, voorzitter van borstkankervereniging Think-Pink. “Nog maar net hebben we de kaap van de 50.000ste staart overschreden. Momenteel knippen meer dan 3000 Belgen per maand hun haar voor de actie, en dit dankzij de steun van meer dan 300 kappers. Zonder deze kleine zelfstandigen, die dit gratis doen, zou het project nooit slagen. Als we nu ook organisaties zoals UNIZO achter ons krijgen, dan kunnen we alleen maar dankbaar zijn voor zoveel steun aan onze lotgenoten. "