nl | en | fr
 0
 

Walk for Think Pink Camino Spiritual 2020

 01/10/2020 - 08/10/2020

Wandel in okt. 2020 over de eeuwenoude pelgrimsroute richting Santiago de Compostela!
In samenwerking met Go Camino bieden we je een unieke begeleide wandelreis aan.

Deelnemersprijs: € 1050
Fondsenwerving: min. € 500

0 Deelnemers

Ga de Camino-uitdaging aan!

Droom je al langer om één van ’s werelds oudste uitdagingen aan te gaan en wil je tegelijk graag de strijd tegen borstkanker steunen?
Stap samen met Think Pink de Camino Spiritual, een 6-daagse tocht die start in Pontevedra (ES) en Santiago de Compostela als eindbestemming heeft.

Tijdens deze unieke wandelreis zal onze Camino Coach Elvira je begeleiden in je eerste stappen op weg naar Santiago de Compostela. Er wordt gewandeld langs een rustig en weinig belopen pad dat ook de pelgrims volgden. Je komt er de mooiste vissersdorpjes en kloosters van Galicia tegen, maar ook de vele wijngaarden. Kortom, het is wandelen doorheen een prachtige natuur!
Over het wandelniveau hoef je je verder geen zorgen te maken. Iedereen met een redelijke basisconditie kan deelnemen aan deze tocht en er wordt bovendien rekening gehouden met de mogelijkheden van elke deelnemer afzonderlijk.

Schrijf je vandaag nog in!

Deelnemen aan onze Walk for Think Pink Camino Spiritual kost je € 1050. Daarnaast engageer je je als deelnemer om min. € 500 fondsen in te zamelen. Die gaan integraal naar het SMART Fonds van Think Pink. Dat financiert innovatief en heel concreet onderzoek rond borstkanker.

Je inschrijving verloopt als volgt:

1. Registreer je als individu of als team via de knoppen hiernaast. Na controle van jouw inschrijving ontvang je een welkomstmail van Think Pink.
2. Van zodra je registratie verwerkt is, sturen we je een mail met de link om je definitief in te schrijven via GO CAMINO.
3. Je fondsen werf je makkelijk via jouw deelnemerspagina onderaan deze pagina!

Wat is inbegrepen?

De kostprijs bedraagt € 1050, in ruil zorgen wij voor:

• Think Pink- welkomstpakket / pelgrimskit: pelgrimspaspoort, Think Pink-schelp, Camino-sweater, Camino-shirt en Camino-rugzakhoes.
• Vervoer van 1 stuk bagage (15kg) tijdens de wandeling
• Overnachting/accommodatie (7 nachten)
• Catering: ontbijt en lunch
• Deskundige begeleiding: elke avond is er een briefing bij het avondmaal
• Dagelijkse yoga sessies op spirituele plekken
• Boottocht
• Transfers tijdens de tocht naar hotel
• Begeleiding vanuit Brussel

Exclusief tijdens deze reis:
• Reisverzekering
• Transport/vliegtickets*

*Hoe het beste te reizen naar Pontevedra in Spanje:
De luchthaven van Porto wordt aangevlogen door verschillende budget luchtvaartmaatschappijen. Vanaf de luchthaven van Porto is er een directe bus naar Pontevedra (Alsa of Autna), die er ongeveer 2.5 uur over doet (Denk aan het tijdverschil van + 1 uur tussen Portugal en Spanje).
Aarzel niet om alle reis-gerelateerde informatie bij ons op te vragen. De tochten zijn zo afgestemd dat je bij vertrek in Santiago rechtstreeks kunt terugvliegen op Brussel/Amsterdam met Vueling.

Programma Camino Spiritual

PROGRAMMA
• Dag 1: Pontevedra
Bij aankomst in de stad Pontevedra, met zijn prachtig middeleeuws centrum, krijg je de eerste stempel in jouw pelgrimspaspoort bij het bezoek aan “Santuario da Peregrina”. Dit is een 18e eeuwe kapel in Barokstijl waar je de pelgrim maagd kunt aanschouwen of de patroonheilige van deze stad. We sluiten de dag af op het mooiste plein van de stad: Plaza de la Leña.

• Dag 2 : Pontevedra – Poio (8.2 km) – 98m stijgen | 81m dalen
Je verlaat Pontevedra via een brug die symbolisch is versierd met Sint-Jacobsschelpen. Je wandelt door wijngaarden, de beroemde Albariño wijnstreek en ziet er citroen-, -sinaasappel-en vijgenbomen. Je geniet er van de heerlijke geur van eucalyptusbomen. We overnachten in een voormalig klooster, gelegen in het dorpje Poio. Het klooster heeft een charmante binnenplaats, een kapel en zelfs een museum!

• Dag 3 : Poio – Armenteira (13.2 km) – 380m stijgen | 101m dalen
Van Poio stap je verder naar Combarro. Dit is een van de mooiste visserssteden van Galicia. De plaats wordt gekenmerkt door het grote aantal traditionele “graanhuisjes” (horréos) die langs de waterkant staan, gelegen in de oude dorpskern. Maar ook door de vele kleine wijngaarden tussen de huizen aan de buitenrand van het dorp. Via een bosrijk gebied komen we aan in het dorp van Armenteira, gekend voor zijn klooster. Het Cisterciënzerklooster werd door de monniken verlaten in 1835 en verviel in ruïne, maar werd volledig gerenoveerd.

• Dag 4 : Armenteira – Pontearnelas (12.9 km) – 0m stijgen | 237m dalen
Vandaag wandel je langs een prachtige rivier van wel 5 km lang, namelijk de “Ruta de la piedra y del agua” met onderweg allerlei waterlopen en kleine oude watermolens. Geniet tijdens deze ochtendwandeling van de stilte en de rust. De wandeling verloopt verder langs de rivier Umia.

• Dag 5 : Pontearnelas – Vilanova de Arousa (11.7 km) - 129m stijgen | 115m dalen
Via de wijngaarden en eucalyptusbossen kom je uiteindelijk aan op het strand van het vissersplaatsje Vilanova de Arousa waar we ook overnachten. Deze plek is ook de geboorteplaats van de beroemde Spaanse schrijver Ramón María del Valle-Inclán y de la Peña. Hier is ook een museum dat bezocht kan worden.
In dit dorpje kan ook geproefd worden van de Galicische keuken.

• Dag 6 : Vilanova de Arousa – A Picaraña (12 km) – 101m stijgen | 61m dalen
Op de 5de dag gunnen we onze voeten even wat rust en is het mogelijk om een boottocht te maken (1,5u) via de enige maritieme “Via Crucis” ter wereld. Tijdens de tocht kunnen we 17 cruceros uit 1700 bewonderen en soms zelfs dolfijnen (de boottocht is begrepen in de prijs). Van daaruit is het nog een paar km wandelen richting Padrón. Je volgt dezelfde route als de overblijfselen van de Apostel op zijn reis naar Compostela. In de stad Padron bezoeken we de Iglesia de Santiago, onder het hoofdaltaar is de meerpaal te vinden, waar volgens de legende de boot heeft aangemeerd met het lichaam van de Apostel Santiago. Na de lunch wandelen we verder naar het dorp A Picaraña. In de avond kan je de beroemde Padron paprika’s proeven (aanrader!).

• Dag 7 : A Picaraña – Santiago de Compostela (14 km) – 227m stijgen | 73m dalen
Op de laatste dag kan je even de tijd nemen om aan te komen in Santiago. De Camino wordt officieel afgesloten door het beeld van de apostel Santigo aan te raken of te omhelzen. Ook is er het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat. Voldaan sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd. Je overnacht in een prachtig verbouwd klooster tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela.

Tot slot is het mogelijk om het pelgrimsmuseum te bezoeken of een rondleiding over het dak van de kathedraal van Santiago de Compostela te maken (niet inbegrepen bij de prijs). Een wandeling door de smalle straten van Santiago de Compostela is ook zeer de moeite waard. Een heerlijk stukje Santiago taart eten of de heerlijke Galiciaanse keuken is natuurlijk ook een aanrader!

OVERZICHT
Aantal overnachtingen: 7 nachten
Aantal km dat gewandeld wordt: 78 km
Data:
- 1 okt. 2020 = Aankomst Pontevedra
- 8 okt. 2020 = Vertrek vanuit Santiago
Fitness niveau: iedereen met een redelijke basisconditie kan deelnemen aan deze tocht.

Opgelet: snel inschrijven is de boodschap!

Er kunnen zich maximum 40 personen inschrijven voor onze Walk for Think Pink Camino Spiritual!

Santiago de Compostela - Camino

De Spaanse stad Santiago de Compostela is al sinds de middeleeuwen een trekpleister voor pelgrims. De pelgrimstocht, beter gekend onder zijn Spaanse naam “Camino”, is een van de oudste uitdagingen wereldwijd. Miljoenen mensen vanuit heel Europa trekken al eeuwenlang naar Santiago de Compostella via deze historische wegen.
Vandaag is de Camino populairder dan ooit. De wereldberoemde tocht spoort mensen aan om zichzelf te overtreffen en een unieke ervaring te beleven, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Elk jaar bereiken meer en meer mensen de kathedraal van Santiago de Compostela, elk met hun eigen verhaal en beweegredenen.

Vragen? Aarzel niet om onze Camino-coach Elvira te contacteren: elvira@go-camino.com / +32 485 730 775

Contacteer de organisator

Website

Foto's