nl | en | fr
 0
 

Inzamelactie voor AURORA-onderzoek

 16/10/2019 - 31/10/2020

Geef jij een lotgenoot met uitgezaaide borstkanker de kans om deel te nemen aan het AURORA-onderzoek naar uitgezaaide borstkanker? Doe hier dan een gift!

Het onderzoekstraject voor 1 lotgenoot kost € 28.800. Samen zamelen we de middelen in om een nieuwe lotgenoot te laten instappen in dit baanbrekende onderzoek.

€ 40 Verzameld

AURORA, een gps-traject voor uitgezaaide borstkanker: BIG (Breast International Group) against cancer

Een borstkanker op vier zaait uit: een aanzienlijk cijfer als je weet dat dit de dodelijk vorm is van borstkanker. Met de AURORA-studie wil BIG onderzoeken waarom en hoe borstkanker uitzaait, en waarom sommige uitzaaiingen uitzonderlijk goed of slecht reageren op een behandeling. 1.000 lotgenoten uit 63 ziekenhuizen in 12 Europese landen - waaronder het Jules Bordet Instituut in Brussel - worden tot 10 jaar lang gevolgd. Via stalen van het tumorweefsel en bloed wordt het genetische profiel van de tumor in kaart gebracht, en kijken ze naar gekende genmutaties die een rol spelen bij borstkanker.

De kostprijs per lotgenoot is € 28.800. Daarom wil Think Pink middelen verzamelen om zo veel mogelijk lotgenoten de kans te bieden om in deze belangrijke AURORA-studie te stappen. Het SMART Fonds van Think Pink betaalde al € 57.600 om twee lotgenoten te laten instappen in het AURORA-onderzoek, maar met jouw steun kunnen we nog meer lotgenoten die kans geven!

Professor Martine Piccart (BIG, Jules Bordet Instituut) vertelt over het AURORA-onderzoek

Doe een gift en geef een lotgenoot met uitgezaaide borstkanker toegang tot het onderzoek

Dankzij jullie bijdrages aan het SMART Fonds kon Think Pink al 2 lotgenoten laten instappen in het onderzoek. Met jouw hulp en gift geven we graag meer lotgenoten die kans.

Goed om weten: rechtstreekse giften vanaf € 40 per jaar geven recht op een fiscaal attest. Dat ontvang je automatisch in maart van het volgende jaar. Doe je bijdrage dus via het formulier op deze pagina!

Sponsor deze actie

Sponsors

Vandenbroucke Miche
€ 40