nl | en | fr
 0
 

Oktober = borstkankermaand - overzicht

 15/09/2016 - 13/11/2016

Tijdens deze maand brengen we borstkanker extra onder de aandacht met allerhande acties en campagnes. Think-Pink heeft jouw hulp nodig!

Oktober = borstkankermaand

Iedereen kent misschien iemand in zijn of haar omgeving die de strijd met borstkanker aangaat. Daarom is het zo belangrijk dat we allemaal samen onze schouders zetten onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen.

Tijdens de maand oktober brengen we borstkanker onder de aandacht met allerhande acties en campagnes.
Door deze sensibiliseringscampagne willen we enerzijds vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker. Anderzijds willen we een emotionele steun zijn voor alle lotgenoten die de strijd aangaan of lotgenoten herdenken die er jammer genoeg niet meer zijn.

Think-Pink vraagt jouw hulp !

1. Think-Pink Lintjescampagne

Een van de acties in oktober is de Think-Pink Lintjescampagne.
Het doel: zorgen voor meer sensibilisering door 2.500 lintjesboxen te verspreiden over het land. Iedereen kan vanaf eind september tot eind oktober een Think-Pinklintje kopen voor € 1. Door dit lintje op te spelden zorgen we samen voor sensibilisering en meer borstbewustzijn. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het SMART Fonds van Think-Pink dat innovatief wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker financiert.

Think-Pink heeft jouw hulp nodig!

2.500 lintjesboxen verspreiden over het hele land, dat kunnen we niet alleen. Daarom vragen we graag jouw hulp! Kijk eens rond in je buurt bij je kapper, plaatselijke bakker, apotheek, de wachtkamer van je dokter, je favoriete lingeriewinkel ... en overtuig hen om een lintjesbox te plaatsen. Laat ons weten hoeveel boxen jij kunt plaatsen. Wij sturen deze box(en) begin september naar je op.

Als Think-Pink ambassadeur vragen we jou om de lintjesboxen te plaatsen en de verkoop op te volgen. De opbrengst van de actie stort je nadien op de Think-Pink-rekening. De overgebleven lintjes en de boxen stuur je vervolgens gewoon op naar Think-Pink in een A4-enveloppe. Uiteraard ondersteunen we jou bij elke stap.

2. Chocoladetruffels bij Delhaize tegen borstkanker

Vanaf 24 september duiken in de Delhaize-winkels heerlijke chocoladetruffels op in een mooi Think-Pinkjasje. Een smakelijke manier om de strijd tegen borstkanker te steunen!

3. Zet iemand speciaal in de bloemetjes en steun de strijd tegen borstkanker

Doe een lotgenoot uit je omgeving, je mama, zus, collega of vriendin een plezier en zet hen in oktober in de bloemetjes.

* Op initiatief van bloemen- en plantengroothandel Agora Group vind je bij deelnemende bloemisten een kleurrijk Think-Pinkboeket van € 30 euro, waarvan € 5 naar de strijd tegen borstkanker gaat. Een lijst van deelnemende bloemenzaken vind je binnenkort op onze website.

* Agora Group en Think-Pink houden je bloemen ook langer mooi met speciale Think-Pinkbloemenvoeding.

* Bij Delhaize vind je een roze vetplantje, waarmee je Think-Pink steunt.

4. Hartverwarmende tuinkaarsen

Bij deelnemende klanten van bloemen- en plantengroothandel Agora Group vind je voortaan het hele jaar door een roze Think-Pinktuinkaars: ideaal voor mooie nazomeravonden in oktober, stemmige winterbarbecues of zomerse feestjes. Per verkochte kaars gaat €1 naar de strijd tegen borstkanker. Waar je zo'n tuinkaars op de kop kunt tikken, ontdek je binnenkort op onze website.

5. Steun Think-Pink dankzij de sneetjes van Passendale

Passendale en Think-Pink bundelen hun krachten om de strijd tegen borstkanker en het belang van de screeningmammografie onder de aandacht te brengen. Per verkocht pakje Passendale sneetjes, schenkt Passendale gedurende de maand oktober 0,1 euro aan Think-Pink. Op deze manier dragen we samen bij aan meer wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België.

En wat is jouw actie? ;-)

Om van oktober = borstkankermaand een succes te maken doen we ook een beroep op jouw vindingrijkheid. Organiseer gerust zelf een actie en registreer die op onze website. Zo zet ook jij je schouders onder de strijd tegen de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Veel succes!

Contacteer de organisator

Website

Foto's