26/07/2023

100 euro steun voor aangepaste lingerie

Think Pink lanceert een nieuwe ondersteuningscampagne voor lotgenoten: Support them. Met deze campagne willen we lotgenoten financieel ondersteunen bij de aankoop van aangepaste lingerie.

1 op 8 vrouwen krijgt ooit de diagnose borstkanker. Voor velen onder hen volgt een borstoperatie tijdens hun behandelingstraject. Een gebeurtenis die een grote impact heeft en je zelfbeeld en vrouwelijkheid letterlijk een deuk geeft.

Goede aangepaste lingerie vormt hierbij fysieke maar ook mentale steun. Een goede beha biedt ondersteuning, zorgt dat je eventuele borstprothesen mooi op hun plaats blijven en voorkomt rug- en nekklachten. Geld mag hierin geen barrière vormen. En toch hebben elk jaar 1375 vrouwen niet de financiële middelen om aangepaste lingerie te kopen na een borstoperatie. Daar wil Think Pink met het project Support them. - gegroeid als project binnen De Warmste Week 2022 - iets aan veranderen.

Financiële tussenkomst voor aangepaste lingerie

Met Support Them. ondersteunen we lotgenoten die het financieel moelijk hebben bij de aankoop van aangepaste lingerie en dit door een financiële tussenkomst van 100 euro per persoon. Dit unieke project starten we in 2023 op, met de ambitie Support them. verder te zetten als essentieel onderdeel van de lotgenotenwerking van Think Pink.

Een aanvraag tot ondersteuning gebeurt via de sociale dienst van de Vlaamse ziekenhuizen.

Lees alles over Support Them