Think Pink-gemeenten

Think Pink-gemeenten

Think Pink-steden en -gemeenten staan samen met Think Pink sterk tegen borstkanker. Steden en gemeenten die dit officiële kwaliteitslabel dragen engageren zich om in hun gemeente gedurende minstens 3 jaar actief in te zetten op sensibilisering rond het Bevolkingsonderzoek Borstkanker en om actief fondsen te werven ter ondersteuning van de acties en campagnes van Think Pink.

Waarom Think Pink-gemeenten?

Nog steeds gaan veel te weinig vrouwen in op de gratis uitnodiging van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Steden en gemeenten staan dicht bij hun inwoners en zijn daarom de ideale partners om samen met Think Pink mee te sensibiliseren rond het Bevolingsonderzoek en borstkanker in het algemeen. Door de krachten te bundelen met Think Pink en lokale verenigingen en organisaties geven ze een sterk signaal: samen staan we sterk tegen borstkanker. 

Ontdek de participatiegraad van jouw gemeente
Wat doet een Think Pink-stad of-gemeente?

Elke Think Pink-stad of -gemeente organiseert jaarlijks minstens 1 sensibiliseringsactie en 1 fundraising event ten voordele van Think Pink en de strijd tegen borstkanker. Met deze fondsen ondersteunen ze de werking van Think Pink.

Informeren en sensibiliseren

Door te informeren en te sensibiliseren op lokaal niveau proberen ze zoveel mogelijk vrouwen bewust te maken van het belang van zelfonderzoek en van de tweejaarlijkse screeningsmammografie van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker voor vrouwen tussen 50 en 69 jaar.

Bewegen

Bewegen verkleint het risico op borstkanker en bevordert het herstel tijdens en na de behandeling. De beweegevenementen ten voordele van Think Pink focussen op toegankelijk bewegen voor iedereen zonder prestatiedruk en willen zoveel mogelijk inwoners borstbewust maken.

Inzamelen van fondsen

Samen met lokale verenigingen en organisaties zamelen Think Pink-steden en -gemeenten fondsen in om de campagnes en acties van Think Pink te ondersteunen. Zo maken ze voor lotgenoten ook echt het verschil.

Ontdek onze Think Pink-steden en gemeenten