21/02/2018

Share your Care in de Koninklijke Villa

Laten voelen aan een lotgenoot die je lief is dat je er voor haar of hem bent: dat is het doel van het Share your Care Fonds. Jij dient een aanvraag in, Think Pink zoekt met plezier naar een hartverwarmende attentie. Nieuw binnen het Share your Care Fonds is de samenwerking met de Koninklijke Villa in Oostende. Dankzij het Share your Care Fonds kunnen lotgenoten er drie dagen herbronnen in een zorghotel. Maar wat houdt dat in? Dat gingen lotgenote Kelly en haar man tijdens de kerstvakantie voor ons testen.

Kelly is 47 en mama van 3 kinderen. In augustus 2015 kreeg ze de diagnose borstkanker, gevolgd door de harde boodschap dat genezen niet meer kan. “Mijn behandeling is erop gericht om de tumorgroei te stabiliseren en stil te leggen”, legt Kelly uit. “Dat lukte goed, tot ik deze zomer opnieuw meer uitzaaiingen kreeg. Gelukkig zijn mijn tumorwaarden ondertussen weer stabiel en voel ik me opnieuw goed. Ik ben moe en slaap elke middag, maar het lukt me om er te zijn voor mijn kinderen en te genieten van onze tijd samen.”

Zorghotel met zeelucht

“Op voorhand wist ik niet goed wat ik me moest voorstellen bij een zorghotel”, vertelt Kelly. “Maar het is net zoals het woord zegt: een mooi hotel waar je alle zorgen kunt krijgen als die je nodig hebt. Een bijzonder warm hotel zelfs, en dat werd al snel duidelijk toen we incheckten op woensdagmiddag. We mochten meteen aanschuiven bij de aperitief. Een kwartier later hadden we al met iedereen kennisgemaakt! Het gaat er gemoedelijk en vertrouwelijk aan toe – maar niet te.”

“Op het hotel was echt niks aan te merken”, onderstreept Kelly. “De kamers zijn ruim en hebben ziekenhuisbedden, maar wel zo dat ze eruit zien als gewone hotelbedden. Je kunt er alle nodige zorgen ontvangen, maar dat gebeurt discreet en altijd achter de schermen. Heb je zoals ik geen speciale zorgen nodig, dan voelt het echt gewoon als drie dagen op adem komen aan zee.”

Tijd voor herbronnen

Ook het gezondheidsrestaurant is top. “’s Ochtends heb je de keuze uit een mooi ontbijtbuffet. Je vindt er verschillende soorten brood, beleg, eitjes, yoghurt, fruit … ’s Middags volgen na de aperitief soep en een menu. De dag voordien kun je kiezen uit een vlees- of visoptie. We gingen zeker niet met honger van tafel! En ’s avonds wachtte ons een koud buffet op, met onder andere vlees, vis, kaas, fruit en yoghurt. Vooral voor mijn man was het interessant dat het een all-in formule ging: tijdens mijn middagdutje dronk hij gezellig iets aan de bar.”

Het gezondheidsrestaurant was niet de enige plaats waar de Koninklijke Villa zorgt voor herbronnen. “Na 17 uur kun je gebruik maken van het verwarmd zwembad, de sauna, infraroodsauna en het bubbelbad. In de namiddag heb ik als vitaliteitsverzorging genoten van massages”, vertelt Kelly. “Heel fijn hoe ze er rekening houden met je wensen. Een luisterend oor vind je zeker bij alle medewerkers als je dat wilt, maar op geen enkel moment vroegen ze zelf naar mijn ziekte.”

Warme sfeer

“Wat meteen opviel, is dat iedereen veel minder op zichzelf is dan in een gewoon hotel. Heel wat oudere gasten kenden elkaar omdat ze er vaker komen, maar we voelden ons zeker geen buitenbeentjes. Ook voor jongere mensen is de Koninklijke Villa een echte aanrader!”

“Op voorhand waren we bang dat we te veel negatieve verhalen zouden horen, omdat iedereen er natuurlijk wel bagage heeft”, zegt Kelly nog. “En daar hadden we geen behoefte aan: ons bord is al meer dan vol genoeg. Maar die angst bleek nergens voor nodig: iedereen genoot er van haar of zijn verblijf, zonder in te gaan op die ziekte. Voor ons was dit bezoek alvast voor herhaling vatbaar, en we hopen dat het Share your Care Fonds veel lotgenoten blij mag maken met een verblijf in de Koninklijke Villa.”

Verras je een lotgenoot die jou lief is graag met 3 dagen herbronnen in de Koninklijke Villa?

Vul dan het aanvraagformulier voor het Share your Care Fonds in. Think-Pink betaalt het verblijf van de lotgenoot. Voor € 150 euro (all-in) kan een tweede persoon haar of hem vergezellen.