nl | en | fr
 0

Think-Pink vzw

Wie zijn we?

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. Think-Pink heeft vier centrale doelstellingen:

  • Informeren
  • Sensibiliseren
  • Financieren van wetenschappelijk onderzoek
  • Financieren van zorg- en nazorgprojecten

Think-Pink heeft drie fondsen om die doelstellingen te bereiken. Via het Geef om Haar Fonds kan Think-Pink vrouwen helpen bij de aankoop van een pruik. Het Share your Care Fonds is er om via een klein gebaar of een teken van steun het leven met of na borstkanker wat gemakkelijker te maken. Via het SMART Fonds financiert Think-Pink innovatief wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes op het vlak van opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker.

Bewegen is erg belangrijk en vermindert de kans op borstkanker. Daarom organiseert Think-Pink veel sportieve evenementen.

De Race for The Cure in Namen, Brussel en Antwerpen, de Bike for Think-Pink fietstochten, maar ook heel wat wandel- en loopevenementen. Iedereen, ongeacht sportief niveau en lichamelijke conditie, kan deelnemen of steunen. Voor borstkankerpatiënten is het belangrijk dat ze hun dagelijkse activiteiten kunnen verderzetten, ondanks de ziekte. Daarom voert Think-Pink een uitgesproken positieve campagne.

Think-Pink team

Heidi Vansevenant

Think-Pink is gegroeid uit mijn ervaringen als kankerpatiënte. In september 2000 werd de ziekte vastgesteld: schildklierkanker. De tumor werd verwijderd, maar de uitzaaiingen in de lymfebanen blijven. Ik besloot mijn kracht en energie te bundelen om iets voor lotgenoten te doen. Zo werd vzw Think-Pink op 21 september 2007 geboren, met de financiële steun van Samsung Mobile. Door de jaren heen kon ik het verhaal uitbouwen tot een positieve preventiecampagne met een duidelijke boodschap: geef borstkanker geen kans. Vanuit die gedachte willen we mensen steun bieden tijdens een moeilijke periode in hun leven. Ziek zijn is zwaar, weet ik. En zelfs als je beter wordt, blijven er vraagtekens in je hoofd. Het gaat niet over, maar toch is er een leven met en na de ziekte mogelijk. Dat leven heet voor mij Think-Pink. Zo wil ik lotgenoten met borstkanker dag na dag de moed geven om door te gaan.

Jürgen Vanpraet

De afgelopen jaren heb ik mij kunnen inzetten voor tal van goede doelen. Nergens heb ik een grotere betrokkenheid van mensen kunnen vaststellen dan bij borstkanker. De ziekte heeft dan ook een bijzonder maatschappelijke impact en verdient ieders steun. Ik wil mij dan ook de komende jaren verder engageren om partners te zoeken voor de strijd tegen borstkanker. Vandaag sterven er elke dag 6 mensen aan borstkanker en dat zijn er elke dag 6 te veel. We hebben nog een lange weg te gaan maar we zijn hoopvol dat we ons steentje kunnen bijdragen aan deze strijd.

Joke Carlier

Als communicatieverantwoordelijke zet ik heel graag mijn schouders onder de sterke missie van Think-Pink: borstkanker geen kans meer geven. Want iedereen kent een mama, oma, tante, zus, dochter of vriendin die de strijd met de ziekte moet aangaan. Ook ik. En hen wil ik steunen met teksten die onze boodschap uitdragen, evenementen in de verf zetten en warme verhalen van lotgenotes en hun omgeving delen.

Febe Vandamme

Het is voor mij een eer om te werken voor een organisatie als Think-Pink. Ik vind het fantastisch om mijn capaciteiten dagelijks in te zetten om de strijd voor vrouwen met borstkanker net iets makkelijker te maken. Via gerichte communicatie met een positieve insteek probeer ik mensen te sensibiliseren en te informeren en hen te steunen. Ik zet ook met veel plezier mijn schouders onder het Geef om Haar project van Think-Pink.

Marieke Versavel

Na mijn studies, wilde ik altijd sportevenementen organiseren. Toen ik de vacature bij Think-Pink zag verschijnen, twijfelde ik dan ook geen seconde. Sportevenementen organiseren in de non-profitsector, is voor mij een droomcombinatie! Daarom zet ik mij 100% in om deze prachtige initiatieven te ondersteunen en mensen warm te maken om te bewegen. Want bewegen vermindert de kans op borstkanker!

Birgit Cornelis

Enkele jaren geleden, toen ik voor het berggidsenbureau in de Franse Alpen werkte, werd ik voor het eerst in mijn leven geconfronteerd met een groep van 10 sterke, maar vooral inspirerende dames. Eén voor één genezen van borstkanker en op zoek naar een activiteit, als symbool voor hun overwinning: een bergtop van 4.000 m hoogte beklimmen. Dit kan niet zomaar iedereen! Sprakeloos en vol bewondering luisterde ik naar hun verhalen. Ik moest toegeven dat ik er nog nooit had bij stilgestaan dat ze zowel fysiek als emotioneel een enorm lange weg hadden afgelegd en nog hadden te gaan. Een weg van strijd en een weg van herstel. Ik besefte dat een gezonde mens veel te veel klaagt om akkefietjes. Jammer genoeg zijn er nog veel te veel mensen die hier, net zoals ik toen, veel te weinig bij stilstaan. Vandaag ben ik Heidi en Jürgen enorm dankbaar dat ik deze kans krijg om mij, samen met het hele team, te kunnen inzetten om mensen te informeren en te sensibiliseren ... en samen een weg te ondersteunen naar een betere toekomst.

Marie Descamps

Na mijn studies kwam ik terecht op het provinciaal secretariaat van mijn favoriete jeugdbeweging. Daar kon ik me volledig 'smijten' in de organisatie van evenementen en cursussen en de ondersteuning van lokale afdelingen. Bij Think-Pink heb ik een nieuwe uitdaging gevonden waarin die ervaring van pas komt. Met onze evenementen willen we zo veel mogelijk mensen (terug) aan het bewegen te zetten. Ik draag mijn steentje bij, met hulp van de vrijwilligers en het hele team.

Jessica Chacana Hernandez

Op mijn 21e vertelde mijn mama dat ze borstkanker had. Twee jaar later, na een heel moedige strijd, was ze er niet meer. Ze liet twee minderjarige kinderen achter, die haar onthouden als een sterke en strijdvaardige moeder. Haar overlijden was een enorme klap voor mij. Vooral het frustrerende gevoel machteloos te staan, haar niet te kunnen helpen om de kanker definitief te verslaan, woog heel zwaar. Daarom heb ik beslist om het professioneel over een andere boeg te gooien en in zee te gaan met Think-Pink. Dankjewel, kleine zus, om me over deze vzw te vertellen toen je je prachtige lange haar knipte voor Think-Pink. Dit soort acties trekt me zo aan tot Think-Pink: kleine dingen, zoals je staart schenken, die een glimlach brengen op het gezicht van een zieke persoon.

Raad van bestuur

Sandra Geens

Erelid van de Raad van Bestuur. Sandra heeft op 6 augustus 2013 haar strijd tegen borstkanker verloren. "Eind mei 2012 was ik op weg naar Antwerpen toen je me opbelde. Ik dacht: 'Toch geen slecht nieuws zeker?' Je vertelde me alles, over de uitzaaiingen, over je behandelingen, over je angst. We huilden allebei. De wereld stond, ook voor mij, eventjes stil. We bleven elkaar bellen, tenminste als je niet te moe was of als je zin had in een babbel. En dat apprecieerde ik zo aan je. Je was zo eerlijk! Ook eerlijk toen je me begin september opbelde om afscheid te nemen want we zouden elkaar niet meer zien. Maar je was sterk, sterker dan iedereen had gedacht. Je kwam eind september naar de Race for the Cure, weliswaar in je rolstoel maar je moest en zou er bijzijn. Enkele weken later straalde je nog op het Think-Pink Gala diner in Brussel. En zo ging het nog enkele maanden door tot nu… Lieve Sandra, je bent een mooie en dappere vrouw. Een voorbeeld voor velen. Het lijkt allemaal zo onwezenlijk, in mijn hart krijg je voor altijd een speciale plaats. Voor jou zetten we de strijd verder! Knuffel, Heidi"

Jo Lemaire

Een paar jaar geleden is één van mijn beste vriendinnen overleden aan borstkanker. Sindsdien laat ik om de twee jaar een screeningsmammografie uitvoeren en doe ik mijn uiterste best om zoveel mogelijk vrouwen te overtuigen mijn voorbeeld te volgen.

Patricia Van Campen

Als verpleegkundige kom ik elke dag in contact met patiënten . Vele onder hen hebben ongelooflijk veel nood aan een luisterend oor en door de hoge werkdruk kan dat niet altijd gegeven worden. Daarom wou ik buiten de kliniek mij inzetten voor hen. Van het eerste contact dat ik met Heidi had, was ik onder de indruk van haar ongelooflijk talent om mensen te motiveren! Ook mij dus! Elke keer dat ik me begeef naar 1 van de vele evenementen die Think-Pink organiseert, voel ik dat ik een beetje "thuis" kom , daar waar ik moet zijn! Een super aangenaam gevoel! Dat geeft me de energie om mij voor de volle 100%in te zetten voor Think-Pink.

Serge Vandriessche

Serge is reeds vanaf de start van Think-Pink nauw betrokken bij de uitbouw van de organisatie. Dankzij zijn professionele ervaringen zorgt hij voor een zakelijk inzicht en voor de publieke relaties van Think-Pink.

Jürgen Vanpraet

De afgelopen jaren heb ik mij kunnen inzetten voor tal van goede doelen. Nergens heb ik een grotere betrokkenheid van mensen kunnen vaststellen dan bij borstkanker. De ziekte heeft dan ook een bijzonder maatschappelijke impact en verdient ieders steun. Ik wil mij dan ook de komende jaren verder engageren om partners te zoeken voor de strijd tegen borstkanker. Vandaag sterven er elke dag 6 mensen aan borstkanker en dat zijn er elke dag 6 te veel. We hebben nog een lange weg te gaan maar we zijn hoopvol dat we ons steentje kunnen bijdragen aan deze strijd.

Heidi Vansevenant

Think-Pink is gegroeid uit mijn ervaringen als kankerpatiënte. In september 2000 werd de ziekte vastgesteld: schildklierkanker. De tumor werd verwijderd, maar de uitzaaiingen in de lymfebanen blijven. Ik besloot mijn kracht en energie te bundelen om iets voor lotgenoten te doen. Zo werd vzw Think-Pink op 21 september 2007 geboren, met de financiële steun van Samsung Mobile. Door de jaren heen kon ik het verhaal uitbouwen tot een positieve preventiecampagne met een duidelijke boodschap: geef borstkanker geen kans. Vanuit die gedachte willen we mensen steun bieden tijdens een moeilijke periode in hun leven. Ziek zijn is zwaar, weet ik. En zelfs als je beter wordt, blijven er vraagtekens in je hoofd. Het gaat niet over, maar toch is er een leven met en na de ziekte mogelijk. Dat leven heet voor mij Think-Pink. Zo wil ik lotgenoten met borstkanker dag na dag de moed geven om door te gaan.

Medische adviesraad

contacteer ons