nl | en | fr
 0

Bike 4 Hope 2017

 06/07/2017 - 08/07/2017

Bike 4 Hope is een fietsevenement in de Franse Alpen voor iedereen die op zoek is naar een leuke uitdaging. Gedurende 3 dagen verken je samen met Bike for Hope al fietsend de "Vallée de l’Ubaye" met als apotheose de beklimming van de Col de la Bonette. Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen aan dit unieke evenement!

Neem deel met je collega's of een groep vrienden en maak van jullie deelname een heuse Think-Pinkactie. Zo verzet je bergen in de strijd tegen borstkanker!

3-daags fietsevenement

Bike 4 Hope is een fietsevenement in de Franse Alpen voor iedereen die op zoek is naar een leuke uitdaging. 3 dagen lang verken je samen met Bike for Hope al fietsend de "Vallée de l’Ubaye" met als apotheose de beklimming van de Col de la Bonette, met zijn 2.715 m de hoogste geasfalteerde bergpas in Europa. Via een twee km lange weg rond de Cime de la Bonette, een zijweg vanaf de Col de la Bonette, bereik je zelfs een hoogte van 2.802 m.

Toegankelijk voor iedereen

Eén van de voordelen van Bike 4 Hope is dat iedereen kan deelnemen. Sunweb zorgt voor verschillende begeleide tourtochten op aangepaste niveaus. Zo kan iedereen zijn of haar grenzen verleggen en vooral genieten van één van de mooiste en meest gevarieerde fietsregio’s van Europa.

Fietsen voor het goede doel

Voor elke deelname aan Bike 4 Hope gaat € 40 naar Think-Pink. Dankzij de Europese samenwerking in het KEN-netwerk (Komen European Network), waarbij Europese borstkankerorganisaties de handen in elkaar slaan, staan we met jouw deelname samen nog sterker in de strijd tegen borstkanker. Zo krijgt levensbelangrijk wetenschappelijk onderzoek over de Europese grenzen heen een extra duw in de rug. Jouw deelname steunt dus baanbrekend onderzoek die het verschil kan maken bij de behandeling van borstkanker.

Door steun aan Think-Pink wil Bike 4 Hope hoop geven aan iedereen die in zijn of haar omgeving wordt geconfronteerd met borstkanker, over de landgrenzen heen.

Praktisch

Woensdag 5 juli
17 u.: onthaal van de eerste deelnemers in Frankrijk, deelnamepakket afhalen, check-in in de logementen
18 u.: bussen vertrekken busreizen vanuit België (opstappen kan in Antwerpen, Leuven, Gent, Brussel en Luik)

Donderdag 6 juli
* onthaal van alle deelnemers, deelnamepakket afhalen, check-in in de logementen
* Voor gevorderde deelnemers die niet met de bus komen start een begeleide tourtocht van 125 km tussen 8 u. en 9 u. Onderweg worden 2 beklimmingen getimed.
* Recreatieve deelnemers die niet met de bus komen en alle deelnemers die met de bus komen kunnen tot 13 u. 30 van start gaan voor de getimede beklimming van de eerste 2 cols in Vallée l'Ubaye.
* Vanaf 16 u.: après-bike in Pra Loup

Vrijdag 7 juli
* Vanaf 9 u.: Gechronometreerde beklimming Col de la Bonette
* Vanaf 15 u.: après-bike in Pra Loup
* 19 u.: Pasta Party

Zaterdag 8 juli
* Vanaf 9 u.: deelname aan de officiële Granfondo Pra Loup, keuze uit 2 afstanden (124 km of 86 km)
* Gechronometreerde beklimmingen in de Vallée de L’Ubaye
* 19 u.: prijsuitreiking
* 20 u.: Bike 4 Hope closing party

Zondag 9 juli
* Check-out en rond 8 u. 30 vertrek naar België en Nederland voor deelnemers die meereizen met de bus.

Klik hier en schrijf je in voor Bike for Hope 2017

Geef je deelname vleugels en organiseer een actie voor Think-Pink

Deelnemen aan Bike 4 Hope, da's letterlijk je (hoogte)grenzen verleggen. Maak jullie deelname extra waardevol en koppel er een actie aan voor Think-Pink. Laat je sponsoren per hoogtemeter, organiseer een spaghettiavond, breng Think-Pinksporthanddoeken aan de man ... Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker mee ondersteunen. Ontvang je graag meer info en tips? Mail je vraag dan naar info@bikeforthink-pink.be!

Tip: wie meer dan 40 euro stort als gift voor jouw bijdrage, ontvangt een fiscaal attest.

Contacteer de organisator

Website

Volg deze actie

Foto's